zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Overgekwalificeerd als adviseur, maar te licht bevonden als manager. Wat nu?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Ik ben een personeelsfunctionaris van 26 jaar oud, met 6 jaar werkervaring op een zeer breed terrein van P&O, bij diverse internationale organisaties. Nu wil ik en carrièrestap maken, bijvoorbeeld naar HR-manager of senior consultant. Ik ben tot nu toe bij elk bedrijf waar ik gesolliciteerd heb uitgenodigd. Helaas krijg ik telkens te horen dat ik niet senior genoeg ben voor deze functies. Als ik solliciteer op functies op hetzelfde niveau als nu krijg ik horen dat ik te 'zwaar' ben voor een dergelijke functie? Wat moet ik doen? Voor mezelf beginnen misschien?"

Antwoord
Je staat op eenkruispunt van je leven, zoals we dat allemaal wel een keer hebben.Dat betekent dat je inderdaad bezig bent met het maken van keuzes, maar ook dat je twijfelt over wat je wilt enwie je bent, wat je talenten zijn en hoe je gezien wordt.

Vooral in deze fase is het cruciaal een stuk zelfsturing te behouden. Dat houdt in dat je vooral niet moet kiezen om het kiezen, maar zelf keuzes moetmaken en daarbij goed moet weten waarom je een keuze maakt. Ten aanzien van je werk zul je moeten weten waar je naar toe wilt en wat daarvoor nodig is.

Te jong en niet senior genoeg
Gebruik je leeftijd als kracht, want dat is het. Je bent nooit te jong voor een functie als je profielpast in wat nodig is. Je kunt dat overbrengen met overtuigingskracht. Hou het zakelijk. Jong zijn is een kracht omdat je vaak nog zoveel drive hebt, je meer dan 100% inzet in een functie en vrij flexibel kunt zijn. Niet senior genoeg is me een te summiere omschrijving om je af te wijzen. Vooral als je wel de ervaring hebt, die nodig is. Belangrijk is om de functiebeschrijving goed door te nemen en je talenten en persoonlijkheid goed te kennen. En op momenten dat het nodig is te laten weten waarom jij nu wel voldoet aan wat ze nodig hebben. Sta dus stevig in je schoenen.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10