zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Top-5 websites volgens Michel Hoetmer

Door: Michel Hoetmer
 
In de zomermaanden geven auteurs van Managersonline.nl hun top-5 van favoriete websites voor managers. Hopelijk ter inspiratie van u. Hekkensluiter is Michel Hoetmer. Hij presenteert een interessant lijstje met sales- en marketingsites. Nummer 5 is voor elke manager interessant. Plus een bonus.

Eigenlijk heb ik het niet zo begrepen op al die lijstjes met 'beste dit en de beste dat'. Je doet al gauw iemand tekort. Maar vooruit. Het is een leuk idee om eens aan anderen te laten zien welke websites ik bezoek. Het zal u niet verwonderen dat het allemaal sites zijn die over verkopen en marketing gaan. Stop nu niet met lezen als u dat niet interesseert. De vijfde site is voor iedereen bijzonder interessant en ik heb nog stiekem een andere website toegevoegd, heel erg grappig. Leuk voor als u zich op uw werk verveelt! Oh ja en nog iets. Nederlandse websites komen niet in mijn top-5 voor. Als u iets over verkopen of marketing wilt weten moet u toch echt in de VS zijn.

1. Sellingpower.com
Het is veruit de beste website voor verkopers en verkoopmanagers. Ik denk de beste in de hele wereld. SellingPower geeft een tijdschrift uit. Het blad is slechts op enkele plaatsen in Nederland in de losse verkoop te verkrijgen. Kijk eens bij het American Book Center als het onderwerp u interesseert. En dat is het leuke, de uitgevers hebben een prachtige combinatie gemaakt tussen het tijdschrift en de website. Je leest een artikel in het blad en aan het einde geven ze een aantal, dat ook over hetzelfde onderwerp gaat. Maar ook als u geen abonnement heeft, kunt u genieten. Er zijn maar liefst vijf nieuwsbrieven: sales management, CRM, incentives, meetings, presentations en motivation. Daarom is het de nummer één van mijn lijst!

2. Eyesonsales.com
Gelukkig toch nog een Nederlands tintje! De webmaster van deze site is een onvervalste Nederlander die op de een of andere manier in Chicago terecht is gekomen. Het is een prima verzamelsite met veel artikelen over verkopen. De site is overzichtelijk ingedeeld. Het zal u weinig moeite kosten artikelen van uw gading te vinden. De nieuwsbrief verschijnt eenmaal per maand.

3. Salesautopsy.com
Het kon niet uitblijven. Iemand moest een website wijden aan alle mogelijke blunders die verkopers kunnen maken. De site zelf stelt niet zo heel veel voor, maar u gaat maandelijks genieten als u een abonnement op de nieuwsbrief neemt. Elke keer weer met vele bloopers. Grappig en leerzaam.

4. Marketingprofs.com
Terug naar het serieuze werk. Marketingmensen moeten zich abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief! Elke week ontvangt u dan een stuk of zeven prima artikelen over marketing, marketing communicatie en regelmatig artikelen over e-marketing. Bovendien kunt u tal van tutorials, checklisten en tips downloaden. U kunt zo gek niet denken, of u vindt het op deze site.

5. Mindtools.com
Een échte site voor managers! Zoals de naam al zegt vindt u op deze site talloze gereedschappen voor de geest. Waaronder tips voor stressreductie, verbeteren van uw geheugen, beslissingen nemen, zoeken naar een baan, nou ja teveel om op te noemen.

En dan nu de bonus website: www.markfiore.com. De bedenker van deze website heeft het geloof ik niet zo begrepen op meneer Bush. Duidelijk politiek getint. Met heel veel grappige clips!

Eigenlijk had ik nog veel meer sites in mijn hoofd. Maar dat mag geloof ik niet. U kunt de meeste sites vinden in mijn linkverzameling op www.salesquest.nl/links_naar_andere_sites.htm. Ik wens u heel veel plezier toe!

Michel Hoetmer
Wilt u reageren? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen van Michel Hoetmer.

Klik hier voor de 25 laatst verschenen artikelen op Managersonline.nl.

Michel Hoetmer is acquisitiecoach en directeur van SalesQuest. Hij helpt verkopers bij de verbetering van hun prestaties. SalesQuest richt zich op speciale acquisitietrainingen en is daarbij toonaangevend in Nederland. Zijn trainingen zijn onderscheidend omdat hij veel aandacht besteedt aan het beslissingsproces van de klant. Daardoor gaat verkopen veel sneller en met minder inspanning.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10