zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Top-5 websites volgens Coert Visser

Door: Coert Visser
 
In de zomermaanden geven auteurs van Managersonline.nl hun top-5 van favoriete websites voor managers. Hopelijk ter inspiratie van u. Deze week heeft Coert Visser zich van die taak gekweten. Met plezier, laat hij ons weten. Het is ook een plezierige en nuttige lijst geworden.

Dat ik het maken van top 10 en top 5 lijstjes leuk vind, stamt al uit de tijd dat ik de hitparades bijhield. Graag deel ik dan ook met u mijn favoriete vijf websites. Twee top-sites die ik normaal gesproken zeker genoteerd zou hebben, staan er nu niet in: Managersonline.nl (deze site is uiteraard buiten mededinging) en M@n@gement (www.managementsite.nl) (omdat ik aan deze site als hoofdredacteur verbonden ben). De volgende sites hebben het wel geschopt tot een top-5 notering:

1. Amazon.com
Voor mij, als gecertificeerde boekenwurm, blijft dit de meest interessante site op het net. Op deze site is praktisch alles te vinden wat ik aan boeken zoek. Leuk aan deze site is dat je er zelf recensies op kunt plaatsen (zie hier bijvoorbeeld mijn eigen recensies) en zelfs een persoonlijke pagina kunt aanmaken. De site biedt verder enorm veel faciliteiten. Een aardigheidje is bijvoorbeeld de special occasion reminder functionaliteit. Handig, voor verjaardagen en dergelijke.

2. HR.com
Deze site, waarop wekelijks een flink aantal nieuwe artikelen over human resources management worden geplaatst, heeft een indrukwekkend aantal geregistreerde abonnees (135.000). Om deze site te kunnen bekijken moet u zich registreren. Ik heb gemerkt dat nog veel mensen huiverig zijn om dit te doen. Jammer, want de site biedt in mijn ogen zeer veel interessant materiaal voor HR managers en adviseurs op dit gebied. En u krijgt slechts één keer per week een e-mail met de nieuwste artikelen. Erg leuk aan de site: de columns en interviews van David Creelman zijn vaak prikkelend en actueel (zie hier voor een voorbeeld). Ik heb enkele keren iets voor deze site mogen schrijven (zie hier bijvoorbeeld) en vond het geweldig leuk om reacties uit alle delen van de wereld te mogen ontvangen.

3. Free Management Library – Managementhelp.org
Ook erg de moeite waard is deze site van Carter McNamara. Hier kunt u zoeken in 72 categorieën van management onderwerpen. Is dit u niet voldoende? Raadpleeg dan de 675 onderwerpen tellende index! Verder barst deze sites van de relevante doorverwijzingen naar andere sites. De kwaliteit van de informatie is over het algemeen goed te noemen. Moet u zich razendsnel inwerken op een onderwerp? Dan kunt u deze site beslist niet missen!

4. The Solutions Focus
Als u al eerder artikelen van mij op www.managersonline.nl hebt gelezen dan weet u wellicht dat ik mij specialiseer in een benadering die oplossingsgericht werken heet (zie hier voor meer uitleg). Deze Engelse site, The Solutions Focus, is de site van twee Engelse voortrekkers in oplossingsgericht werken, Mark McKergow en Paul Z. Jackson (de auteurs van het boek Oplossingsgericht Denken). De site is heel gevarieerd en bevat veel uitleg over oplossingsgericht werken. Daarnaast kunt u via de site komen op de mailinglist en de website van het internationale netwerk van mensen die oplossingsgericht werken.

5. Nederland.FM
Wie vaak achter de computer te vinden is en beschikt over een permanente Internet verbinding kan op deze site luisteren naar het radiostation van zijn keuze.

Coert Visser
coert.visser@m-cc.nl


Klik hier voor meer artikelen van Coert Visser.

Klik hier voor de 25 laatst verschenen artikelen op Managersonline.nl.

Coert Visser is directeur van Management & Career Consultancy te Driebergen en lid van de hoofdredactie van M@n@gement. Samen met Gwenda Schlundt Bodien richtte hij het Netwerk voor Oplossingsgericht Adviseren en Managen (NOAM) op. Tevens is hij lid van Het Competentie Netwerk (HCN).
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10