zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Top-5 websites volgens Frank van Marwijk

Door: Frank van Marwijk
 
In de zomermaanden geven auteurs van Managersonline.nl hun top-5 van favoriete websites voor managers. Hopelijk ter inspiratie van u. Deze keer beschrijft communicatie- en lichaamstaalspecialist Frank van Marwijk zijn favorieten. Het is een combinatie van leerzame en inspirerende sites. En natuurlijk: lichaamstaal!

Voor mij als communicatie-specialist is het belangrijk dat een website informatief en ook educatief is. Helaas zijn er nog te veel bedrijven die op hun website alleen bedrijfsinformatie bieden. Nadat een spetterende flash-intro mij van mijn kostbare tijd heeft beroofd, verschijnt vaak een pagina met slechts een doelstelling, een adres en een telefoonnummer. Jammer! De sites van deze bedrijven trekken meestal ook niet veel bezoekers omdat makers van linkpagina's ook liever doorlinken naar websites met interessante content. Heeft uw bedrijf een website: zet er dan ook iets op! Misschien staat u dan volgend jaar in mijn top-5.

1. Leren.nl
Dit is de moeder der educatieve sites! Als u de leerzame kant van het internet wilt exploreren, dan is dit absoluut een site voor u. De indexpagina biedt een handig overzicht van websites waar iets te leren valt. De site bevat een webgids met duizenden links naar kennisbronnen over allerlei onderwerpen. Overzichtelijk geordend in honderden rubrieken. Als u een manager bent die smacht naar kennis dan zal dit zeker uw geliefde startpunt zijn.

2. Van BURNOUT naar BURNIN
Het tegenovergestelde van Burnout is Burnin! Dit onafhankelijke kennis-, informatie- en communicatieplatform van ervaringsdeskundige Gert Otter, biedt u alle ins en outs over burnout. De site heeft een goedbezocht discussieforum en een chatbox waar bezoekers hun eigen ervaringen met burnout kunnen uitwisselen. De site geeft u als manager veel informatie over burnout. Een aanrader wanneer u zelf, of uw medewerkers te maken hebben met burnout.

3. Innerned.com
Dit is een virtueel tijdschrift over spiritualiteit, geneeswijzen en psychologische onderwerpen. Deze site is niet alleen geschikt voor zweverige types, maar biedt zeker ook veel nuttige informatie voor managers, die van zichzelf vinden dat ze 'met beide benen op de grond staan'. Onder de kopjes 'communicatie' en 'psychologie' vindt u verschillende nuttige onderwerpen zoals: NLP, gespreksregulatie, assertiviteit, kritiek geven en ontvangen, emotionele intelligentie en besluitname.

4. Mens (m/v) Centraal in organisaties
Dit is een site waar naar mijn idee de begrippen 'informatief' en 'interactief' op een goede manier worden gecombineerd. Op deze site verschijnen met regelmaat verassende nieuwe artikelen van bekende en minder bekende auteurs. Behalve lezen kunt u ook zelf schrijven en gehoor geven aan de oproep tot nieuwe artikelen: laat uw mening eens horen!

5. Eric Conveys An Emotion
Mijn top-5 zou niet compleet zijn zonder iets non-verbaals en iets grappigs. De maker van deze site heeft zich verdiept in de lichaamstaal van de emotie-uitingen. Zijn expressieve gezichtsuitdrukkingen doen hier het woord op vele manieren. Hoe verder u naar beneden scrollt, hoe leuker de gezichtsuitdrukkingen worden.

Een andere topper in de categorie beeldende humor is www.bushorchimp.com waar u de verrassende gelijkenis tussen de lichaamstaal van president Bush en een aap wordt getoond. Kijk hier vooral onder de kopjes: 'pics 1' en 'pics 2'. Wat u daar als manager aan heeft…? Als u straks met een glimlach op uw gezicht uw personeel tegemoet treedt, zult u het resultaat wel merken!

Frank van Marwijk
www.lichaamstaal.com


Klik hier voor meer artikelen van Frank van Marwijk.

Klik hier voor de 25 laatst verschenen artikelen op Managersonline.nl.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10