zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Top-5 websites volgens Fred Akkerma

Door: Fred Akkerma
 
In de zomermaanden geven auteurs van Managersonline.nl hun top-5 van favoriete websites voor managers. Hopelijk ter inspiratie van u. Deze keer beschrijft ‘internetjunk’ Fred Akkerma zijn ‘bookmarks’. Hij meent dat écht goede websites altijd blijven bestaan. Zijn top-5 van websites hebben de ups en downs in elk geval overleefd.

Zonder te overdrijven mag ik wel beschouwd worden als een internetjunk. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet op het web surf. Nu is dat als hoofdredacteur van deze site ook niet zo verwonderlijk misschien. Hoewel het ene na het andere internetinitiatief de afgelopen jaren is gesneuveld, heb ik de indruk dat écht goede sites weten te overleven, met of zonder hype. De volgende in elk geval wel.

1. M@n@gement
Hopelijk vergeeft u mij mijn gebrek aan objectiviteit in dit geval. Ik mag aan deze site namelijk zelf ook een beetje bijdragen. Maar M@n@gement is vooral de vrucht van de persoonlijke inzet van Willem Mastenbroek, die door middel van internet kennis op het gebied van management wil delen. Vóór en dóór professionals is dan ook het motto van de site. M@n@gement biedt een rijke schakering aan inzichten, onderzoeken, recensies en andere bijdragen die dankzij een zeer strenge redactieformule zeer goed toegankelijk zijn voor een breed (management)publiek. Een site, die ook in print, zijn gelijke niet kent. Al was het maar om de levendige discussies die op de site plaatsvinden. Wie zich direct geroepen voelt zijn mening met de lezers te delen kan bovendien zonder tussenkomst van de redactie een column plaatsen.

2. Overheid.nl
Voormalig minister van Grote Steden Beleid Roger van Boxtel wordt wel eens aangewreven dat hij weinig voor elkaar heeft gekregen. Eén ding is hem wel gelukt, een internetportaal voor alle overheden in Nederland. Knap staaltje werk, want er zijn nogal wat instanties. Kent u bijvoorbeeld de Commissie van Advies omtrent de geschiktheid als scheepsbevrachter? Bestaat echt! Op Overheid.nl vindt u bovendien alle wet- en regelgeving die in Nederland bestaat.

3. Google
Wat obligaat misschien, maar ik gebruik hem elke dag. Laat de concurrentie ver achter zich. Iets vinden op internet is knap lastig, maar Google biedt altijd hulp. Een goede tweede zijn de dochterpagina’s van Startpagina.

4. Organisatieproblemen.nl
Management consultancy bureaus blinken op internet uit in een gebrek aan creativiteit. De meeste websites zijn niet meer dan een opsomming van de activiteiten, als het meezit nog een modelletje dat het kantoor zelf heeft ontwikkeld en natuurlijk de contactgegevens voor als u daar enthousiast over bent geworden. Waarschijnlijk niet. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. De kwaliteit van IkeConsult (de maker van Organisatieproblemen.nl) kan ik niet beoordelen, maar het siert het bureau dat ze via de website tools, checklists en praktische informatie ter beschikking stellen. Andere positieve voorbeelden zijn SalesQuest, Management & Career Consultancy en MBI Parnters.

5. Cijfers liegen niet
Het is altijd leuk om cijfers te kennen. Op Cijfers.net wordt u overspoeld met leuke cijfer-weetjes. De site is doorspekt met veelal nutteloze, maar geestige cijfer-voorbeelden, zoals de Binnenhof top-5 (bewindslieden die het het kortst uithielden in het kabinet). Ook leuk om te weten: De kans dat een vrouw het figuur heeft dat overeen komt met dat van een Barbiepop (91-46-84 cm) is 1 op 100.000. U kunt zich abonneren op het ‘Weetje van de dag’, erg leuk.

Fred Akkerma
fred@akkerma.com


Klik hier voor meer artikelen van Fred Akkerma.

Klik hier voor de 25 laatst verschenen artikelen op Managersonline.nl.

Fred Akkerma is uitgever en hoofdredacteur van Managersonline.nl.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10