zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
vaknieuws
 

ZZP`er breekt door binnen overheid

12 oktober 2011 - De publieke sector maakt voor het eerst kennis met het concept van de Zelfstandige Publieke Professional. Deze ZZP`er combineert de drijfveren van ondernemerschap met werken voor de overheid, terwijl de overheden er kennis mee in huis halen en talenten behouden. Dordrecht en Noord-Brabant hebben de primeur.
Bron: Profnews
 
 Doorsturen   3 reacties
 

 
reacties
 
AM van Muyden  |   | 
13-10-2011
 | 
09:37 uur
Dit is dus echt een vorm van concurrentie vervalsing en verstoring van de arbeidsmarkt. Hierdoor kan de gemeente dus besparen en worden de echte professionals dus buitengesloten.
Henk van der Leest  |   | 
13-10-2011
 | 
08:00 uur
Een zzp-er met een vaste baan ernaast is geen Zelfstandige Professional! Heeft dus een andere drive en afhankelijkheid. Er is dan geen onafhankelijkheid, en er is zeker geen sprake van bedrijfsrisico waardoor de innovatieve push wel eens minder kan zijn dan verwacht, waardoor ook de verdieping van de relatie met de klant wel eens minder kan zijn dan verwacht. Daarnaast heeft het een overeenkomst met het gebruik van verdovende middelen in de sport. In feite is dit markt vervuiling en het is zeker en vast op korte termijn nadeling voor de Zelfstandige Professionals die als professionals volledig afhankelijk zijn van hun opdrachten.

Het voorbeeld van de beleidsmedewerker die als zzp'er opdrachten uit gaat voeren, past wel bij het generieke beeld dat men van beleidsmedewerkers heeft. Risico's mijden ... In een deugdzame maatschappij mogen we natuurlijk niet de ene mens voordelen geven die ten koste gaan van de ander. Wat in dit voorbeeld wel het geval is. Het is een voorbeeld van onrechtvaardigheid.

De Zelfstandige Professional heeft dus een heel ander pakket en is markt afhankelijk, met alle voor en nadelen. Een goede Zelfstandige Professional zal zich dan ook weten te onderscheiden als vakman, investeert daar ook in.
David de Waard  |   | 
26-10-2011
 | 
09:34 uur
Ik denk dat het zijn van een zzper naast het hebben van een vaste baan de eerste stap is, een stap die helpt bij het opbouwen van een klantenkring en er voor zorgt voor een stabiel basis inkomen. Iets wat voor zzpers lastig maar o zo belangrijk is.

Ik denk dat deze manier vanwerken het zzperschapp juist bevorderd door een makkelijker ingang te creeren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10