zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

AEX eindigt lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag lager gesloten, wegzakkend aan het eind van een rustige beursdag, waarop de Franse AEX-componenten niet herstelden, in tegenstelling tot de oliedienstverleners.
De AEX index daalde 0,3 procent tot 553,80 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,0 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,3 procent.
"De beurs bleef vandaag heel dicht bij huis", met een AEX-index die het grootste deel van de dag binnen een half punt van 556 punten bewoog, zei beleggingsadviseur Paul Springorum van Indexus.
De meest opmerkelijke bewegingen waren van AEX-fondsen Altice en Gemalto, die niet herstelden van de verliezen van de voorgaande dag, en verder wegzakten.  
Anders dan de van origine Franse AEX-componenten Altice en Gemalto wist het oerhollandse Vopak wel te herstellen van de klap die het aandeel van het tankopslagbedrijf maandag kreeg. Ook de dienstverlener aan de olie-industrie SBM Offshore likte zijn wonden na het slechte nieuws van maandag maar wist wel hoger te sluiten.
Woensdag komt er misschien meer vuurwerk, met de kwartaalresultaten van Ahold Delhaize en ABN AMRO. 
Beleggers zullen benieuwd zijn naar het commentaar van Ahold Delhaize op de concurrentie van internetreus Amazon, dat onlangs de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods overnam. Het aandeel ging daarop flink onderuit. "Ahold Delhaize is een aandeel dat iedereen al in portefeuille heeft. Als de cijfers meevallen, zullen er daarom misschien niet zo veel kopers zijn die bij willen kopen", temperde Springorum de verwachtingen. 
Ook voor ABN AMRO, dat eveneens populair is bij beleggers, zijn de voortekenen niet al te spannend. Sectorgenoot ING kwam eerder al met cijfers die weinig indruk maakten op de beurs. 
Kleinere fondsen die woensdag in de schijnwerpers zullen staan zijn Kendrion en Euronext.
De beursorganisatie opent op dinsdag 14 november de deuren voor het Luxemburgse beleggingsfonds Reinet Investments, dat een tweede beursnotering in Amsterdam krijgt. Het fonds belegt ruim tweederde van zijn vermogen van 6 miljard euro in de sigarettenfabrikant British American Tobacco.
Ook komen er dinsdag cijfers over de olievoorraden naar buiten, die interessant zijn nu de olieprijs de afgelopen dagen zo sterk is gestegen. 
Olie noteerde dinsdag licht in het rood, na de sterke stijging van maandag. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 57,11 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 57,12 dollar. 
De euro/dollar noteerde op 1,1571. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1605 op de borden.   
Economisch nieuws was er dinsdagochtend uit Duitsland en de eurozone. De industriële productie van de oosterburen daalde in september met 1,6 procent, na een stijging van 2,6 procent in augustus. De daling was iets sterker dan de verwachte 0,8 procent.
De detailhandelsverkopen in de eurozone stegen in september met 0,7 procent, vergeleken met augustus, en op jaarbasis met 3,7 procent, meldde statistiekbureau Eurostat.
's Middags bleek het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten in september ongewijzigd op 6,1 miljoen, net als in augustus. 
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Positieve onderzoeksresultaten Galapagos met cystic fibrosis
D'Ieteren in onderhandeling met Amerikanen over Belron
Einde cijferseizoen betekent blik op macrodata
meer beurs
top10
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Mannelijke mantelzorgers vaker ondersteund dan vrouwelijke
Bedrijven behalen niet meer omzet met digitalisering
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
meer top 10
vacatures
meer vacatures