zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Hoe krijg ik meer cohesie in mijn team?

Marc   |    |  6 augustus 2013
Reactie: Asha spreekt over teamrollen en ik heb goede ervaring met het gebruik hiervan. Ik heb eerst centraal mijn team verteld waar ik naar toe wil (dat moet je dus eerst bepalen), en vervolgens individueel uitgelegd dat ik daar voor ieder een rol in zag. Vervolgens heeft ieder een Belbin teamrollentest gedaan. Natuurlijk heeft ieder lid van een groep een functie/taak die hij/zij moet uitvoeren, maar in de details, uitvoering en verdeling van de taken heb ik consequent mensen taken gegeven die bij hun natuurlijke profiel het beste passen. (b.v. nakijk-klus bij de ''monitor'', herhaalwerk door de bedrijfsman, ideeen voor procesverbetering bij de ''plant'', wat een vormer/voorzitter in de organisatie helpt.

Wanneer je mensen bewust maakt van hun verantwoordelijkheid, maar zelf blijft kijken, luisteren en vooral bijsturen waar nodig, krijg je langzaam de processen naar je zin en de mensen op de plaats waar ze zich thuis voelen. Als die ''thuis'' niet in jouw team is, moet je die conclusie ook durven trekken en hierop maatregelen nemen. Eén rotte appel kan een heel team frustreren.

Het kan echt, geef het een jaar de tijd.
 

Ontslagvergoeding? Goudenhanddruk? Wat moet ik ermee?

Hans   |    |  6 augustus 2013
Reactie: Goed dat u benadrukt dat het oprichten van een stamrecht-bv niet altijd een juiste oplossing is. En het is toe te juichen dat er specialisten zijn die particulieren kunnen bijstaan in deze materie.
Echter, voor de particulier met een beetje verstand van financiële zaken (en wat tijd over) is het niet zo ingewikkeld om geheel zelf te doen, en daarmee geld te besparen.
- Voor ca. 500 euro kun je bij een notaris een flex-bv met stamrechtstatuten oprichten.
- De Belastingdienst heeft 2 modellen stamrechtovereenkomst gepubliceerd die gebruikt kunnen worden.
- ABN AMRO heeft een gratis bankrekening specifiek voor stamrecht-bv's.
- Door een brief te sturen naar uw belastinginspecteur kunt u de stamrechtvrijstelling vooraf aanvragen; dit voorkomt al veel nare verrassingen achteraf.
- Het bijhouden van de boekhouding, opmaken en indienen van de jaarrekening en het indienen van de vennootschapsbelasting is niet ingewikkeld en kunt u wellicht zelf; of anders een goedkoop lokaal administratiekantoor.
- Zodra uw stamrecht-bv begint met uitkeren aan uzelf wordt de administratie iets ingewikkelder (loonadministratie); maar nog steeds haalbaar.
- De Belastingdienst is meer dan bereid om vragen te beantwoorden (bel de Belastingtelefoon).

Voor iedereen die hier geen zin in heeft: vergelijk de specialisten goed (ook op prijs) en laat u het werk uit handen nemen.
 

Binnen twaalf maanden keerpunt op de arbeidsmarkt verwacht

Henk Letschert   |    |  6 augustus 2013
Reactie: in zijn algemeenheid lijken dit goede berichten te zijn. Macro-economisch is er wat licht aan de horizon. Kernvraag is natuurlijk wat dit specifiek voor de verschillende doelgroepen betekent. Zelf ben ik inmiddels 60 jaar, maar al sinds begin 2011 bij de UWV ingeschreven. Ouderen komen er bekaaid af en wenkende perspectieven zie ik eerlijk gezegd niet. Dat heeft niet met mijn eigen inzet, motivatie en werklust te maken, maar met het ontbreken van een adequaat overheidsbeleid voor oudere werknemers.
 

Onbeperkt aantal vakantiedagen: vier voordelen

Adriana van Schalken | Payroll Works   |    |  6 augustus 2013
Reactie: Erg interessant natuurlijk, maar de arbeidsmentaliteit in de VS is natuurlijk wel heel anders dan in Nederland. Ben evengoed wel benieuwd in hoeverre zoiets in Nederland kan gaan werken.
 

Baanzekerheid allerbelangrijkst voor werkend Nederland

Adriana van Schalken | Payroll Works   |    |  6 augustus 2013
Reactie: Dat steeds meer mensen baan belangrijk vinden heeft natuurlijk te maken met de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de grote werkloosheid.
 

Hoe krijg ik meer cohesie in mijn team?

Elias   |    |  6 augustus 2013
Reactie: er zijn veel definities van zelfsturend team. dat maakt het ook ondoorzichtig. Het suggereert dat je vertrouwen hebt in je medewerkers en toch teleurgesteld wordt. Frustrerend. voor iedereen. Vergelijk een zelfsturend team eens met een geautomatiseerd vervoersapparaat. Welke richting genomen moet worden is geprogrammeerd, dat wil zeggen vastgesteld. Daarheen, en niet ergens anders. Zonder doel is het stuurloos, hoe leuk het ook is. Om dat doel te bereiken moeten de samenstellende delen goed op elkaar afgestemd zijn. Kwalitatief, maar ook persoonlijk. Soms is dus een vorm van teambuilding nodig om elkaar te leren kennen en te waarderen, maar ook om elkaar dingen te gunnen. De mate waarin het doel wordt gehaald, hangt af van de samenstelling van de onderdelen, het team dus.
Het mag een leerelement in zich hebben, maar daar is het zelfsturende team niet het geëigende middel voor.
Dus, duidelijke doelstelling, in al zijn facetten, met daarop aangepaste bemensing. Het wordt een gezamenlijk verantwoordelijkheid, met geregeld verantwoording afleggen aan de opdrachtgever.
 

Binnen twaalf maanden keerpunt op de arbeidsmarkt verwacht

NumoQuest®   |    |  6 augustus 2013
Reactie: Een beetje open deur die hier word ingetrapt. Je verzameld wat cijfertjes, bekijkt wat statistiekjes en voila, de forecast voor de komende twaalf maanden op de arbeidsmarkt.

Huidige stand van zaken
De huidige stand van zaken stemt niemand goed. Een hopeloos impotente en incompetente overheid. Verdeel en heers op menig vlak. Er niet toe doende discussies of politiek gebral. Een val van vacatures en aanvragen en een enorme toename van aanvragen met criteria die niet verenigbaar zijn met elkaar.

Tel hierbij even op dat de intrinsieke kennis van W&S, recruitment en HR voor die vacatures vrijwel nihil blijkt en je hebt een recept voor disaster.

Ketengevolgen
Slechts weinigen blijken bereid eens te gaan kijken naar de economische keten gevolgen van al deze facetten want zou je dit doen, dan kun je niet meer aan de conclusie ontkomen dat de werkelijke bodem nog moet gaan komen.

Immers, als je uit pure korte termijnwaan maatregelen neemt, zoals de kaalslag die gaande is sinds 2009 op het vlak van Human Capital alleen al door politiek en bedrijfsleven, dit vervangt door relatief onervaren goedkoper FTE, heeft dit enorme gevolgen.

Op de World Index is NL gezakt van de 6e positie naar naar de 23e. Niemand die zich daar klaarblijkelijk druk om maakt. Die index laat zien dat het helemaal niet zo goed gaat end e vooruitzichten voor de komende twaalf maand? Helaas niet zo rooskleurig als hier word beschreven.

Helaas.
 

Binnen twaalf maanden keerpunt op de arbeidsmarkt verwacht

A   |    |  6 augustus 2013
Reactie: Door dit soort verhalen de wereld in te helpen zullen onze bestuurders zich niet geroepen voelen om te inversteren in werkgelegenheid nee ze zullen eerder roepen van er kunnen er nog wel een aantal bij want het neemt straks toch vanzelf af. En dit laatste blijf ik betwijfelen.
 

Hoe krijg ik meer cohesie in mijn team?

R Smeelen   |    |  5 augustus 2013
Reactie: Heb een beetje moeite met ''ik zie veel door de vingers'' overigens GOED dat dit deze keer eens is overgenomen bij de vraagstelling...voor de rest is de weergave van de vraagstelling veel te vaag om daar ook maar iets van zinnigs over te zeggen alleen afgaande op het antwoord van Asha. Artikel 5 (door de vingers zien) geeft aan dat jij als manager zaken tolereert/accepteert waar je zelf niet achter staat/kan staan, toch?
 

Hoe krijg ik meer cohesie in mijn team?

R.A.J.   |    |  5 augustus 2013
Reactie: Het advies van Asha is een goed advies, maar lost het wel met voldoende resultaat het probleem op?
Het probleem ligt meer bij het gedrag van de (naar ik aanneem leidinggevende van dit team) Deze rol kan veel beter en met meer effect aangepast worden tot een Coördinator-rol. Het door de vingers zien en zelfsturing is dit als beleid wel bekend? Ligt het vervolgens wel binnen de vaardigheden van de teamleden? Niet iedere teamrol kan hier zomaar succesvol mee omgaan. Geen wonder dat het een chaos wordt. Een onderzoek naar teamrollen lijkt mij een goede eerste stap, wie weet zie je dan bij jezelf een totaal andere rol weggelegd naast je huidige organisatorische rol.
 

Vier manieren om een nep-Rolex te herkennen

Senne Sultan   |    |  5 augustus 2013
Reactie: @Willem... pleps = plebs...
 

\'Energiebesparing lucratiever dan normale bedrijfsinvesteringen\'

M. de Pooter   |    |  4 augustus 2013
Reactie: Energiebesparing is grote onzin en een pertinente leugen. In de economische orde, zoals wij die nu kennen, wordt helemaal nooit energie bespaard, maar juist steeds meer verbruikt. Zal ook niet stoppen zolang we
eindeloos mensen, dieren, goederen en data over de aarde blijven slepen. Ik zal dit onderstaand aantonen.

Als bedrijven geld verdienen als gevolg van energiebesparing, gaat dit geld niet in een potje ''energiebesparing'', maar wordt dit geld:
A. Uitgekeerd als dividend aan aandeelhouders, die er luxe (energievretende) zaken van kopen of van op vakantie gaan naar de Bahama's met het vliegtuig.
B. Meer winst zal nieuwe investeringen aanwakkeren om produktie uit te breiden. Dus er zal nog meer energie worden verbruikt.
Veel bedrijven hebben helemaal niks met energiebesparing, maar proberen het juist zo goedkoop mogelijk in te kopen. Zeker nu.

Voor gezinnen idem dito: Als gezinnen geld uit-
geven aan energiebesparende maatregelen, zal dit na jaren meer geld in de portemonnaie opleveren. Ook dit geld gaat niet in een potje ''energiebesparingen'', maar blijft in de portemonnaie en wordt uitgegeven aan luxe goederen die juist veel energie verbruiken, zoals een flatscreen tv, een I-pad, een vliegvakantie of dagje uit met de auto naar een pretpark met de kinderen....
It's a cruel world en een ongemakkelijke waarheid, die maar weinig mensen onder ogen willen zien.
 

Hoe reageert u op stilte – de ergste reactie die u kunt krijgen?

Coach   |    |  3 augustus 2013
Reactie: Mee eens dat vragen het beste en het krachtigste medium is. Bij geen antwoord na drie keer loslaten. Ik heb vaker de ervaring dat dit gedrag zou kunnen horen bij een passief agressieve persoonlijkheid. Dit is bij uitstek het type mens waar ik met een grote boog omheen ga.
 

Autobezitter kiest bewust voor duurdere autoverzekering

autoverzekering   |    |  3 augustus 2013
Reactie: Wij Nederlanders hebben ook met andere verzekeringen de neiging om ons te ruim te verzekeren. Aan de ene kant zijn wij zuinig, maar wij willen wel een optimale zekerheid. Vaak hoeven er geen concessies te worden gedaan met betrekking tot de dekking. Door te vergelijken kunnen 90% van de automobilisten besparen op e autoverzekering.
 
< vorige 386 387 388 389 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10