zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

In afwachting van ontwikkelingen in Amerika vandaag op winst gesloten

9 februari 2009 - Beleggers blijven in afwachting van de ontwikkelingen in Amerika. Met welke blauwdrukken zullen Obama en zijn nieuwe regering dinsdag het veld worden ingestuurd. De nieuwe president heeft inmiddels laten weten dat hij niet alleen de belastingbetaler zal laten betalen voor zijn reddingsplan, maar dat er ook wordt gezocht naar private investeerders. De AEX sloot uiteindelijk op 262,72 punten, een winst van 0,52 procent. De AMX won 1 procent op 327,05 punten. -hier leest u de beursagenda voor morgen- deze wordt gedomineerd door jaarcijfers. 's Middags wordt in de VS de vertrouwensindex over februari gepresenteerd.

Aegon op hit-list voor Taiwanese overname
Volgens diverse Chinese media zou de Taiwanese verzekeraar Chinatrust Financial Holding zijn oog hebben laten vallen op Aegon als mogelijke overnamekandidaat. Het bedrijf wil een overname doen, omdat dit goedkoper zou zijn dan zelf een nieuwe tak op te zetten.

Aandeelhouders Fortis krijgen geen gelijk
De Ondernemingskamer in Amsterdam heeft vanmiddag bepaald dat aandeelhouders van Fortis in Nederland aanstaande woensdag niet mogen stemmen over de toekomst van de bankverzekeraar. Belangenorganisatie Euroshareholders had mede namens 15.000 aandeelhouders geëist dat er ook in Utrecht gestemd kon worden, Fortis beperkt de mogelijkheid echter tot Brussel. De kans dat op de aanstaande BAVA overigens toestemming wordt verleend voor de nieuwe deal, is klein. Aandeelhouders die zich laten vertegenwoordigen door Deminor, de VEB of Modrikanen stemmen tegen, evenals het Chinese Ping An.

TNT neemt onderdeel van KPN's Getronics over
TNT Post is van plan de activiteiten van Document Services van Getronics in Nederland over te nemen. Naar verwachting zal de transactie in het eerste kwartaal van 2009 definitief worden afgerond.  President Barack Obama van de Verenigde Staten gaat vandaag zijn economische stimuleringsplan promoten. Hij zal op een bijeenkomst in Indiana toehoorders willen overtuigen van de noodzaak van het reddingsplan, dat ruim 800 miljard dollar zal gaan kosten.Vorige week ging het Huis van Afgevaardigden akkoord met een stimuleringsplan van 819 miljard dollar, morgen stemt de Senaat naar alle waarschijnlijkheid over een aangepaste versie, die 780 miljard dollar zal gaan kosten.

Imtech maakt alweer nieuwe opdracht bekend
Imtech maakt bekend dat het voor tientallen miljoenen euro's opdracht heeft gekregen voor een deel van de technologie voor de uitbreiding en upgrading van het bestaande vliegveld Berlin-Schönefeld tot de luchthaven Berlin Brandenburg International in Duitsland. Ondanks de krimpende economie blijft Imtech nieuwe opdrachten acquireren.

Ordina wint bijna 10 procent op dagbasisStijgers en dalers
Bij de stijgers gaan Ordina en Oce aan kop met een koerswinst van respectievelijk 9,6 en 8,6 procent. voorts werd de lijst gedomineerd door vastgoedfondsen. VastNed Retail volgt met 6,8 procent en Unibail met 5,9 procent. Corio sluit d rij met 5,1 procent. Bij de dalers zijn de uitgevers goed vertegenwoordigd. Reed Elsevier verliest 2,8 procent. Ahold lijdt 2,6 procent verlies en Wolters, de andere uitgever, 2,5 procent. Logica ziet de eigen koers met 2,5 procent onderuit gaan. Uitzender USG People tot slot sluit de rij met een intradayverlies van 0,9 procent.

Amerika
Rond de klok van half zes noteerde de Dow Jones op 8.287 punten, een minieme winst van 0,1 procent. De S&P won op dat moment 0,36 procent en de Nasdaq bleef steken op een plusje van 0,05 procent. Dinsdag wordt er meer duidelijk over het economische stimuleringsplan en de mogelijke creatie van een 'bad bank' door de regering-Obama. Obama gaat vandaag zijn economische stimuleringsplan promoten. Hij zal op een bijeenkomst in Indiana toehoorders willen overtuigen van de noodzaak van het reddingsplan, dat ruim 800 miljard dollar zal gaan kosten.Vorige week ging het Huis van Afgevaardigden akkoord met een stimuleringsplan van 819 miljard dollar, morgen stemt de Senaat naar alle waarschijnlijkheid over een aangepaste versie, die 780 miljard dollar zal gaan kosten.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
reacties
Vier dingen die managers moeten kunnen (1) 
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Vier dingen die managers moeten kunnen
Leidinggevende scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënten
Lagere lening door leaseauto, abonnementen en studieschuld
Niet langer veilig achter de firewall
Minder kans op armoede met gewone baan
Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen
Breng mensen en technologie in balans
Slechts twee op de vijf bedrijven beveiligen cloudgegevens met encryptie
Business interruption en cyber-incidenten grootste risico’s voor bedrijven
Leaserijder wil data delen voor onderhoud, minder files en verkeersveiligheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures