zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Europese beurzen sluiten lager

2 januari 2018 - (ABM FN) De Europese beurzen zijn dinsdag op de eerste handelsdag van het jaar lager gesloten.  De STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 388,35 punten, de Duitse DAX verloor 0,4 procent tot 12.871,39 punten en de Franse CAC zakte 0,5 procent tot 5.288,60 punten. De FTSE eindigde ook een half procent lager in Londen op 7.648,10 punten.  "De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag op de verkeerde voet aan 2018 begonnen", zei marktanalist David Madden."De FTSE 100 werd omlaag getrokken door druk op de mijnbouwfondsen en de DAX en CAC 40 stonden in het rood, vanwege de sterke euro", concludeerde de analist. Tijdens de ochtend gaven inkoopmanagersindices inzicht in de staat van de economische gesteldheid in de eurozone. De bedrijvigheid in de industrie in de eurozone is in december harder gegroeid. De index steeg van 60,1 in november naar 60,6 in december. De separate Europese indexen lieten een verdeeld beeld zien. In Duitsland steeg het groeitempo van de industrie, evenals in Frankrijk. In Spanje nam het groeitempo licht af, evenals in Nederland en Italië en het Verenigd Koninkrijk. Eerder op de dag bleek dat de activiteit van de Chinese industrie in de laatste maand van 2017 is opgelopen. De index steeg van 50,8 naar 51,5. De Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 53,9 naar 55,1 en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds maart 2015. De euro/dollar noteerde op 1,2032 omstreeks de slotbel op de Europese aandelenmarkten. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2035 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar op 1,1996  Olie noteerde dinsdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 60,23 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 66,38 dollar.

Bedrijfsnieuws
BP verloor 1,1 procent in Londen. Het olieconcern meldde over het vierde kwartaal  een eenmalige last te nemen van 1,5 miljard dollar vanwege de belastinghervormingen in Amerika.  Sectorgenoot Shell zei vorige week ook al vanwege de nieuwe belastingwet een negatieve boekhoudkundige impact te voorzien in het vierde kwartaal van 2,0 miljard tot 2,5 miljard. Shell maakte dinsdag verder bekend dat de verkoop van Deense activiteiten aan Dansk Olieselskab niet meer doorgaat. De deal stamt uit 2016. Shell zei wel dat het desinvesteringsprogramma volgens plan verloopt. De koers van Shell steeg 0,7 procent in Amsterdam.  Verder lagen banken er goed bij. In Frankfurt won Commerzbank 1,2 procent en in Parijs steeg Credit Agricola ook 1,2 procent. Grondstofgerelateerde aandelen deden het ook goed. ArcelorMittal won 3,4 procent en Acerinox werd 1,4 procent duurder. Aperam steeg 2,3 procent. Air France-KLM won 3,6 procent, maar Deutsche Lufthansa verloor 1,4 procent. International Consolidated Airlines Group, kortweg IAG, werd iets meer dan vier procent duurder.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de handel in Europa stonden de Amerikaanse aandelenmarkten op winst, waarbij de S&P 500 circa 0,6 procent steeg.  
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Vier dingen die managers moeten kunnen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen
Breng mensen en technologie in balans
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures