zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Lichte verliezen op Wall Street

29 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt de laatste handelsdag van 2017 met kleine verliezen te gaan sluiten. Circa een half uur voor de slotzoemer noteerden de belangrijkste indices 0,1 tot 0,3 procent lager. Ondanks deze verliezen zullen de Amerikaanse beurzen 2017 met stevige winsten sluiten. Marktstrategen van KBC merkten op dat in 2017 de euro duurder werd tegenover bijna alle belangrijke munten in de wereld. "Voor een eurozone-belegger weegt dit wel op het rendement van internationale beleggingen. Zo blijft van de 26 procent stijging van de Dow Jones maar 11 procent over in euro", aldus KBC eerder op de dag.  Vrijdag was er sprake van een rustige handelsdag, zonder richtinggevend nieuws en een lege beursagenda.  Nu de Amerikaanse president Donald Trump zijn belastingverlagingen er door heeft gekregen, kijkt de markt uit naar zijn investeringsplannen in de Amerikaanse infrastructuur. De euro/dollar handelde vrijdagavond op 1,2003. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1957 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1942 op de borden.   De februari-future voor een vat ruwe olie steeg op de New York Mercantile Exchange 0,58 dollar, of een procent, naar 60,42 dollar. Daarmee werd olie dit jaar meer dan 12 procent duurder.

Stijgers en dalers
Veel bedrijfsnieuws was er vrijdag niet. Goldman Sachs meldde dit kwartaal een last te nemen van 5 miljard dollar vanwege de recent goedgekeurde belastinghervormingen. Het aandeel daalde 0,5 procent. Apple bood excuses aan in een openbare brief aan consumenten over de communicatie inzake het vertragen van oudere iPhones. Eerder deze maand gaf Apple toe oudere modellen bewust trager te laten werken, om te voorkomen dat ze vastlopen. Daar kreeg de onderneming veel kritiek op. Apple verloor 0,6 procent.  Met deze verliezen behoorden Apple en Goldman Sachs tot de grootste dalers in de Dow. Coca Cola steeg daarentegen 0,6 procent en kon daarmee de beste papieren overleggen. In de Nasdaq viel Amazon.com op met een verlies van 1,3 procent. President Trump stelde dat US Post Office hogere tarieven zou moeten rekenen voor de pakjes van Amazon. Mogelijk is de uitspraak van Trump het gevolg van de kritische houding van de Washington Post tegenover de president en zijn regering. Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, is ook de eigenaar van de krant.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
Een derde wil andere baan of eigen baas worden (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Vier trends in Alternative Lending
Tien tips om Blue Monday door te komen
Te strakke planning speelt zakelijk Nederland parten
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Vier dingen die managers moeten kunnen
Trends die u niet mag missen als recruitmentprofessional
Verbinding legt de basis voor toekomstproof educatie
Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen
Breng mensen en technologie in balans
Mac-gebruiker voelt zich veiliger dan Windows-gebruiker
meer top 10
vacatures
meer vacatures