zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street sluit lager

5 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten op verliezen bij onder andere financiële fondsen, nadat technologie-aandelen kortstondig opveerden van de verkoopgolf op maandag.   De toonaangevende S&P 500-index sloot 0,37 procent lager op 2.629,57 punten, de Dow Jones index verloor 0,45 procent tot 24.180,64 punten en de Nasdaq sloot 0,19 procent lager op  6.762,21 punten. Het was de derde verliesdag op rij voor de S&P500 en de Nasdaq. De Amerikaanse beurzen stegen de afgelopen week nog naar nieuwe records, deels omdat Washington eindelijk voortgang boekte met een ronde belastingverlagingen.  "Twijfels beginnen de kop op te steken, in hoeverre de belastingverlagingen de Amerikaanse economie, die al sterk is, daadwerkelijk een impuls kunnen geven", zei marktanalist Fiona Cincotta van City Index. De Amerikaanse economie groeit met 3,3 procent per jaar op dit moment en er is bijna geen werkloosheid. "Zouden de voordelen misschien iets minder groot kunnen zijn dan waar beleggers van droomden?" Voorlopig geven de aandelenmarkten de belastinghervorming nog het voordeel van de twijfel, besloot ze. De olieprijs steeg. De januari-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,33 procent hoger op 57,66 dollar, na een daling van 1,5 procent maandag. Een februari-future voor een vat Brent-olie steeg 0,7 procent tot 62,82 dollar in Londen. De euro/dollar noteerde op 1,1827. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1842 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1854 op de borden.  Het Amerikaanse handelstekort is in oktober met 9 procent gestegen tot 48,7 miljard dollar. Economen rekenden op 47,6 miljard Een indicator van inkoopmanagers voor de dienstensector zakte naar 57,4 procent in november, nadat in oktober een zeldzaam hoog niveau van 60,1 procent was opgetekend.

Bedrijfsnieuws
Huizenbouwers werden getroffen door teleurstellende cijfers van Toll Brothers, dat 7,3 procent verloor. PulteGroup leverde 2,8 procent in. Lennar onttrok zich aan de malaise en won 0,8 procent  Het aandeel MasterCard steeg 1,4 procent. Het betaalbedrijf gaat voor 4 miljard dollar aandelen inkopen en verhoogt het dividend. Regal Entertainment kon 9,5 procent bijschrijven. De Britse rivaal  Cineworld koopt Regal voor 3,6 miljard dollar, waardoor de tweede bioscoopexploitant ter wereld ontstaat.  Amazon steeg 0,7 procent. De internetwinkelreus gaat zijn volledige aanbod lanceren in Australië, maar analisten zeiden dat deze eerste poging wat in elkaar geflanst overkwam. G-III Apparel won 11 procent na meevallende kwartaalcijfers
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Luie manager voorkomt burn-out
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
De vier belangrijkste ontwikkelingen voor de M&A-markt
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
meer top 10
vacatures
meer vacatures