zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street sluit lager

5 december 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager gesloten op verliezen bij onder andere financiële fondsen, nadat technologie-aandelen kortstondig opveerden van de verkoopgolf op maandag.   De toonaangevende S&P 500-index sloot 0,37 procent lager op 2.629,57 punten, de Dow Jones index verloor 0,45 procent tot 24.180,64 punten en de Nasdaq sloot 0,19 procent lager op  6.762,21 punten. Het was de derde verliesdag op rij voor de S&P500 en de Nasdaq. De Amerikaanse beurzen stegen de afgelopen week nog naar nieuwe records, deels omdat Washington eindelijk voortgang boekte met een ronde belastingverlagingen.  "Twijfels beginnen de kop op te steken, in hoeverre de belastingverlagingen de Amerikaanse economie, die al sterk is, daadwerkelijk een impuls kunnen geven", zei marktanalist Fiona Cincotta van City Index. De Amerikaanse economie groeit met 3,3 procent per jaar op dit moment en er is bijna geen werkloosheid. "Zouden de voordelen misschien iets minder groot kunnen zijn dan waar beleggers van droomden?" Voorlopig geven de aandelenmarkten de belastinghervorming nog het voordeel van de twijfel, besloot ze. De olieprijs steeg. De januari-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,33 procent hoger op 57,66 dollar, na een daling van 1,5 procent maandag. Een februari-future voor een vat Brent-olie steeg 0,7 procent tot 62,82 dollar in Londen. De euro/dollar noteerde op 1,1827. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1842 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1854 op de borden.  Het Amerikaanse handelstekort is in oktober met 9 procent gestegen tot 48,7 miljard dollar. Economen rekenden op 47,6 miljard Een indicator van inkoopmanagers voor de dienstensector zakte naar 57,4 procent in november, nadat in oktober een zeldzaam hoog niveau van 60,1 procent was opgetekend.

Bedrijfsnieuws
Huizenbouwers werden getroffen door teleurstellende cijfers van Toll Brothers, dat 7,3 procent verloor. PulteGroup leverde 2,8 procent in. Lennar onttrok zich aan de malaise en won 0,8 procent  Het aandeel MasterCard steeg 1,4 procent. Het betaalbedrijf gaat voor 4 miljard dollar aandelen inkopen en verhoogt het dividend. Regal Entertainment kon 9,5 procent bijschrijven. De Britse rivaal  Cineworld koopt Regal voor 3,6 miljard dollar, waardoor de tweede bioscoopexploitant ter wereld ontstaat.  Amazon steeg 0,7 procent. De internetwinkelreus gaat zijn volledige aanbod lanceren in Australië, maar analisten zeiden dat deze eerste poging wat in elkaar geflanst overkwam. G-III Apparel won 11 procent na meevallende kwartaalcijfers
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Vrouwen besluiten vóór hun zestiende dat ze niet in cybersecurity willen werken (1) 
Cybersecurity-blunders van derden vormen grootste kostenpost (3) 
Goede vragen stellen is een kunst (2) 
Mobiele professionals steeds meer verslaafd aan Wi-Fi (1) 
Hoe stel in het functoneren van mijn projectleider aan de kaak? (1) 
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk (2) 
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers (4) 
beurs
Stijgers Dalers
Gemalto 45.6  34.6 %
Altice 8.83  8.5 %
Postnl 4.1  4.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Unibail-roda 215  -4.1 %
Galapagos 73.75  -3 %
Leden FNV ook akkoord met cao PostNL
Beursupdate: AEX op Wall Street
Update: Atos doet bod op Gemalto
meer beurs
top10
Goede vragen stellen is een kunst
Een vijfde van de loonstrookjes klopt niet
HR-verantwoordelijke mkb ligt wakker van behouden werknemers
Veilig bestanden delen: zeven best practices
Lean & Agile: gouden huwelijk of langdurige strijd?
Nederlander verveelt zich het minst vaak op het werk
Cupido Festival 2017: klantenliefde? Start met bevlogen medewerkers
Strijd om tech-talent losgebroken
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces
Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid
meer top 10
vacatures
meer vacatures