zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Europese beurzen lager gesloten

7 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent tot 394,65 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,7 procent op 13.379,27 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,5 procent op 5.480,64 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7.513,11 punten. De focus lag dinsdag op centrale banken, merkte marktanalist Craig Erlam van Oanda op. Gedurende de dag lieten een reeks centrale banken van zich horen, waaronder de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of Canada. ECB-voorzitter Mario Draghi sprak over het bankentoezicht. Hij sprak tevens over het effect van negatieve rentetarieven en hoe zit van invloed zal zijn op monetaire beleidsbeslissingen in de toekomst. "De euro stond dinsdagochtend onder druk, maar het is onwaarschijnlijk dat dit gerelateerd was aan de woorden van Draghi", zei Erlam. De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in september op maandbasis gestegen met 0,7 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging van de verkoopvolumes met 3,7 procent. De Duitse industrie is in september op maandbasis gedaald met 1,6 procent. Op jaarbasis steeg de industriële productie met 4,7 procent. Olie noteerde dinsdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 57,47 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 63,78 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,1571. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1587 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1610 op de borden. 

Bedrijfsnieuws
Siemens Gamesa Renewable Energy verloor 6,8 procent. De producent van windturbines rapporteerde tegenvallende resultaten over zijn gebroken boekjaar. A.P. Moeller-Maersk daalde 7,1 procent. Het Deense conglomeraat boekte in het derde kwartaal een nettoverlies na een eenmalige last van 1,75 miljard dollar. Zalando verloor 5,5 procent. De online retailer voorziet in het vierde kwartaal een aangepaste EBIT-marge, die licht onder het niveau van vorig jaar ligt, wat resulteert in een aangepaste EBIT-marge over het hele boekjaar die net onder de 5 procent noteert, terwijl het concern eerder nog uitging van marge van 5 procent tot 6 procent. Imperial Brands steeg 15,0 procent. De tabaksgigant is van plan het slotdividend te verhogen met 10 procent en zei dat zijn "groeimerken" dit jaar sterke presteren. Dialog Semiconductor daalde 6,8 procent, ondanks een stijging van de operationele winst in het derde kwartaal.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.590,76 punten. De Dow Jones index noteerde ook vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
reacties
Vakantieganger hamstert voor autoreis  (1) 
Vier dingen die managers moeten kunnen (1) 
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Leidinggevende scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënten
Vier dingen die managers moeten kunnen
Lagere lening door leaseauto, abonnementen en studieschuld
Niet langer veilig achter de firewall
Minder kans op armoede met gewone baan
Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen
Breng mensen en technologie in balans
Leaserijder wil data delen voor onderhoud, minder files en verkeersveiligheid
Slechts twee op de vijf bedrijven beveiligen cloudgegevens met encryptie
Business interruption en cyber-incidenten grootste risico’s voor bedrijven
meer top 10
vacatures
meer vacatures