zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Europese beurzen lager gesloten

7 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent tot 394,65 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,7 procent op 13.379,27 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,5 procent op 5.480,64 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7.513,11 punten. De focus lag dinsdag op centrale banken, merkte marktanalist Craig Erlam van Oanda op. Gedurende de dag lieten een reeks centrale banken van zich horen, waaronder de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of Canada. ECB-voorzitter Mario Draghi sprak over het bankentoezicht. Hij sprak tevens over het effect van negatieve rentetarieven en hoe zit van invloed zal zijn op monetaire beleidsbeslissingen in de toekomst. "De euro stond dinsdagochtend onder druk, maar het is onwaarschijnlijk dat dit gerelateerd was aan de woorden van Draghi", zei Erlam. De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in september op maandbasis gestegen met 0,7 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging van de verkoopvolumes met 3,7 procent. De Duitse industrie is in september op maandbasis gedaald met 1,6 procent. Op jaarbasis steeg de industriële productie met 4,7 procent. Olie noteerde dinsdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 57,47 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 63,78 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,1571. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1587 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1610 op de borden. 

Bedrijfsnieuws
Siemens Gamesa Renewable Energy verloor 6,8 procent. De producent van windturbines rapporteerde tegenvallende resultaten over zijn gebroken boekjaar. A.P. Moeller-Maersk daalde 7,1 procent. Het Deense conglomeraat boekte in het derde kwartaal een nettoverlies na een eenmalige last van 1,75 miljard dollar. Zalando verloor 5,5 procent. De online retailer voorziet in het vierde kwartaal een aangepaste EBIT-marge, die licht onder het niveau van vorig jaar ligt, wat resulteert in een aangepaste EBIT-marge over het hele boekjaar die net onder de 5 procent noteert, terwijl het concern eerder nog uitging van marge van 5 procent tot 6 procent. Imperial Brands steeg 15,0 procent. De tabaksgigant is van plan het slotdividend te verhogen met 10 procent en zei dat zijn "groeimerken" dit jaar sterke presteren. Dialog Semiconductor daalde 6,8 procent, ondanks een stijging van de operationele winst in het derde kwartaal.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.590,76 punten. De Dow Jones index noteerde ook vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer
 

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
CEO: zet ethisch handelen medewerker hoger op de bedrijfsagenda (1) 
Goed management boost de productiviteit  (1) 
Pakketdiensten vergelijken: besparen op verzendkosten (1) 
Leadgeneratie, social selling en contentmarketing niet op niveau (1) 
‘Cloudmasters’ versnellen eigen mogelijkheden om branchegenoten te verslaan (1) 
Ga tijdig met complimenten aan de slag! (1) 
Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
Strengere eisen papiervernietiging door invoering AVG
Goed management boost de productiviteit
Nederlandse bevolking heeft financiële dode hoek
Man tevredener over hoe partner met geld omgaat dan vrouw
VCP: meer rekening houden met eisen werknemer
Toekomstige banen geen sciencefiction
Watjesverkoop: maak uzelf niet blij met een dooie mus
Tien inzichten uit 25 jaar beleggen in Emerging Markets Debt
Nieuwe cookieregels bedreiging voor media-industrie
Weinig angst voor opkomst robotcollega’s
meer top 10
vacatures
meer vacatures