zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Wall Street hoger gesloten

3 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 2.587,84 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent tot 23.539,19 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 6.764,44 punten. De handelsdag stond volledig in het teken van het Amerikaans banenrapport. Uit de data van het Amerikaans ministerie van Arbeid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in oktober flink is gestegen, maar minder dan verwacht. Er kwamen in oktober 261.000 banen bij, terwijl de markt rekende op 315.000. De werkloosheid daalde van 4,2 procent in september naar 4,1 procent in oktober. Het rapport suggereerde dat er nog steeds effecten zijn van de orkanen Harvey en Irma, waardoor de data van september een vertekend beeld schetsten. De gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt is één van de belangrijkste peilers voor de Fed bij het bepalen van de richting van de rentetarieven. De markt schat de kans op een renteverhoging in december in op meer dan 98 procent. "Het rapport werd duidelijk nog steeds vervormd door de orkanen, hoewel de stijging van het aantal banen behoorlijk solide was", zei analist Charles Lieberman van Advisors Capital Management. Lieberman sprak van een opvallende daling van het werkloosheidspercentage, "wat de duidelijke boodschap afgeeft van krapte", aldus de analist. Trump heeft donderdag zoals verwacht Jerome Powell voorgedragen als voorzitter van de Federal Reserve. De benoeming van Powell betekent volgens marktvolgers dat het beleid van Yellen voortgezet zal worden. Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het handelstekort van Amerika in september is gestegen van 42,8 miljard dollar in augustus naar 43,5 miljard dollar in september. De groei in activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten was volgens data van Markit Economics in oktober stabiel ten opzichte van een maand eerder. De index noteerde ongewijzigd op 55,3. Onderzoekinstituut ISM sprak echter van een aantrekkende groei. De index steeg van 59,8 in september naar 60,1 in oktober. Tot slot werd bekend dat de Amerikaanse fabrieksorders in september zijn gestegen met 1,4 procent, terwijl de duurzame goederen met 2,0 procent toenamen, tegenover een eerdere raming van 2,2 procent. De decemberfuture voor een vat ruwe olie steeg vrijdag met 1,10 dollar, ofwel 2,0 procent, tot 55,64 dollar op de New York Mercantile Exchange. De euro/dollar noteerde op 1,1611. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1658 op de borden.  Maandag staan er in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. Qua bedrijfscijfers is het tevens rustig.

Bedrijfsnieuws
Apple noteerde circa 2,7 procent hoger, nadat de techgigant donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal rapporteerde, vanwege de sterke vraag naar iPhones. Valeant Pharmaceuticals International  won ruim 4,0 procent. De farmaceut meldde donderdag dat de Amerikaanse Food and Drug Administration het medicijn Vyzulta heeft goedgekeurd. Pandora Media daalde bijna 24,0 procent. De muziekstreamingdienst rapporteerde donderdag nabeurs over het derde kwartaal een hoger nettoverlies. Stabucks steeg ruim 2,0 procent. Hoewel de koffieketen donderdag nabeurs tegenvallende resultaten publiceerde reageerde de markt positief op het nieuws dat het concern het theemerk Tazo aan Unilever verkoopt voor 384 miljoen dollar. Sotheby's verloor circa 3,5 procent, na tegenvallende resultaten.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   Reageer

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt (6) 
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen (3) 
‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring  (1) 
Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop (1) 
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 0.44  4.8 %
Value8 5.27  4.6 %
Binck 4.25  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.56  -8.8 %
Beter bed 14.36  -3.6 %
HP Inc presteert beter dan verwacht
Hewlett Packard Enterprise boekt hogere resultaten
AkzoNobel en Axalta eindigen fusiegesprekken
meer beurs
top10
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Zes richtlijnen voor digitale transformatie
Thuiswerken: effectief of ten koste van het bedrijfsresultaat?
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
Nederlandse bedrijven optimistisch; vertrouwen in Verenigd Koninkrijk daalt
Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
Financiële sector heeft geen vertrouwen in naleving regelgevingen
meer top 10
vacatures
meer vacatures