zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Hoe presenteert u uw ideeŽn?

Door: Frank van Marwijk
 
Helaas worden veel managers met regelmaat teleurgesteld doordat de door hen gepresenteerde plannen niet de gewenste steun krijgen. Lichaamstaal-specialist Frank van Marwijk geeft praktische presentatietips, waarmee u uw toehoorders voor u kunt winnen.

Van alle medewerkers is een manager meestal boven gemiddeld betrokken bij zijn organisatie. Om deze reden komt het frequent voor dat vernieuwende ideeŽn zich het eerst ontspruiten aan het brein van een manager. Helaas worden veel managers met regelmaat teleurgesteld doordat de door hen gepresenteerde plannen niet de gewenste steun krijgen.
U bent deze manager! Hoe kunt u er voor zorgen dat uw medewerkers warm lopen voor uw initiatieven?

Draagvlak
U weet dat een breed draagvlak voor de succesvolle invoering van een plan onontbeerlijk is. U beseft daarentegen ook dat sommige medewerkers erg behoudend zijn en elke verandering zien als een aanslag op hun zekerheden. U kunt nog zoveel kennis bezitten, zulke goede ideeŽn hebben en zelfs overtuigd zijn van het belang van de medewerkers in deze zaak; u zult ook de vaardigheden moeten bezitten om deze ideeŽn op overtuigende wijze aan hen over te dragen. U zult hiervoor, behalve over de inhoud, op adequate wijze dienen te communiceren op betrekkingsniveau. Hierbij houdt u rekening met de onderlinge verhoudingen van medewerkers en heeft u oog voor de non-verbale aspecten in de communicatie.

Neem eerst uw partner in vertrouwen
Het is goed om eerst uw partner of een naaste medewerker in te lichten over uw ideeŽn alvorens u deze publiekelijk presenteert. Het is een prettig idee om alvast verzekerd te zijn van een medestander bij de aankondiging van uw plannen. Bovendien helpt het u om uw gedachten verder uit te kristaliseren als u er met iemand over spreekt. Breng het idee met evengroot enthousiasme als u later aan uw medewerkers zult tonen. De non-verbale reacties van uw partner geven u directe feedback, niet alleen over de plannen zelf, maar ook over uw presentatie.

CreŽer een wij-gevoel
Wanneer u uw ideeŽn bekend maakt, zou het goed zijn als u de medewerkers het gevoel geeft dat de ideeŽn mede van henzelf afkomstig zijn. Veel werknemers kunnen het moeilijk verdragen als veranderingen steeds van bovenaf lijken te worden opgelegd. "Daar heb je hem weer..." gonst het dan spoedig door uw bedrijf. Verwerk daarom in uw plan een aantal suggesties die u eerder van medewerkers hebt vernomen. Betrek deze medewerkers ook in de aanloopfase van de planvorming. Vergeet niet tijdens de presentatie van het plan uw medewerkers te prijzen voor de totstandkoming van de ideeŽn.

Let op de betrekkingsaspecten
U werkt met mensen, sociale wezens die de hele dag met elkaar in contact zijn en elkaar voortdurend wederzijds beÔnvloeden. Om inzicht te krijgen in de onderlinge verhoudingen van uw medewerkers dient u hen nauwlettend te observeren. Veel betrekkingsaspecten uiten zich namelijk non-verbaal. Op het moment dat u uw plan presenteert kunt u, behalve door wat men zegt, aan de lichaamstaal van de aanwezigen bemerken hoe uw voorstel valt. Leunen uw medewerkers met belangstelling in uw richting, wordt er diep gezucht of vallen er stiltes? Al deze signalen zijn veelbetekenend. Kijk ook hoe de medewerkers onderling op elkaar reageren. Wie blikt naar wie en wat zijn daarbij de gezichtsuitdrukkingen? De tegenstanders van verandering zijn misschien al bezig om steun te zoeken bij anderen. Inzicht hierin geeft u de mogelijkheid om hierop op een juiste wijze te anticiperen.

Uw presentatie
Hoe zouden uw medewerkers reageren als u uw plannen per e-mail of memo presenteert? Al heeft u uw motivatie zeer uitvoerig beschreven en uw woorden zorgvuldig afgewogen, dan zou deze vorm van communiceren waarschijnlijk nog niet afdoende zijn. Woorden alleen zijn niet genoeg; uw aanwezigheid is hier gewenst! Dit klinkt misschien een beetje onnozel, maar toch wil ik niet de managers de kost geven die vooral accent op de inhoud leggen en hun beleidsplannen zelfs van papier voorlezen. U komt niet voor niets: laat uw aanwezigheid ook spreken, met lijf en leden!

Frank van Marwijk
www.lichaamstaal.com
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
reacties
Vier dingen die managers moeten kunnen (1) 
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
Geen waardering voor vrouwen die onderhandelen tijdens sollicitatie (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Vier dingen die managers moeten kunnen
Leidinggevende scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiŽnten
Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen
Lagere lening door leaseauto, abonnementen en studieschuld
Niet langer veilig achter de firewall
Minder kans op armoede met gewone baan
Vacatures in Amsterdam moeilijk te vervullen
Breng mensen en technologie in balans
Gerichte aanvallen op radar industriŽle organisaties
Slechts twee op de vijf bedrijven beveiligen cloudgegevens met encryptie
meer top 10
vacatures
meer vacatures