zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Burn-out komt nog steeds regelmatig voor



Een burn-out ontwikkelt zich in verschillende stadia. Het begint met stress, die zich eerst ontwikkelt tot chronische stress en daarna tot overspannenheid. Overspannenheid is doorgaans het gevolg van zeer hoge (werk)druk tijdens een periode van meerdere weken. Daarnaast kunnen belangrijke gebeurtenissen zoals problemen binnen het gezin, de sociale omgeving, ernstig letsel of overlijden van een familielid een rol spelen. Het niet herkennen van overmatige stress en hier niet op ingrijpen is het grootste gevaar voor de ontwikkeling van overspannenheid en burn-out.

De burn-out zelf kan in vier onderdelen worden verdeeld. Burning is de aanloop naar de burn-out. Deze fase gaat gepaard met onder andere concentratie- en angststoornissen, overmatig piekeren en slaapproblemen. Tijdens de burn-out zelf voelt iemand zich fysiek en emotioneel helemaal leeg. Burn-in is de periode van fysiek en psychisch herstel. Hierbij moeten andere gedachten en ander gedrag worden `ingebrand`. De laatste fase wordt burnish genoemd. Dit is het glad polijsten van de burn-out en burn-in restanten.

Bron(nen):
Arbo Magazine (april 2009)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10