zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Business en ICT moeten gescheiden blijven



Oosterhaven constateert enkele zaken met betrekking tot het onderwerp. Allereerst bestaat de business niet en is het dus onmogelijk om alleen die al op een lijn te krijgen. Voorts veranderen de eisen die de business aan de ICT stelt continu en wil de business vaak meer dan financieel mogelijk is. En dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Vraag is wie die keuzes gaat maken: de business of de ICT? Ten slotte zijn geld, tijd en kwaliteit constant met elkaar in conflict. Zo wil de business snelle oplossingen voor weinig geld, terwijl de ICT voldoende geld en middelen nodig heeft om ervoor te zorgen dat oplossingen passen in de bestaande infrastructuur en toekomstbestendig zijn.

Kortom: business en ICT hebben te veel tegengestelde belangen om geïntegreerd te worden. Volgens Oosterhaven zijn dergelijke conflicten wenselijk en inherent aan het moderne bedrijfsleven. Bovendien leidt het conflict tot meer debat over mogelijke ICT-oplossingen. En in het verlengde daarvan tot betere beslissingen.

Bron(nen):
Tiem (najaar 2011)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10