zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Het Nieuwe Werken: te hoog gespannen verwachtingenOpmerkelijk is dat bij de invoering de focus te veel ligt op de resultaten op de korte termijn. Voorts is er een te grote rol weggelegd voor de techniek. Dat is op zich weinig verrassend, verreweg de meeste automatiseringsprojecten van de afgelopen 20 jaar kenmerken zich door een blindstaren op technologie en een gebrek aan visie. Want HNW is meer dan een technologiegedreven foefje. HNW impliceert namelijk een fundamentele verandering in de relatie tussen kenniswerken en werkgever.
Voorts raakt de invoering van HNW alle kenniswerkers in een organisatie en niet alleen een afdeling of bedrijfsonderdeel. En dat betekent dat de invoering ervan niet gefaseerd kan plaatsvinden. En dat is moeilijk in een praktijk die gekenmerkt wordt door werkwijzen als `uitrollen per afdeling` en `pilots`.

Volgens organisatiestrateeg Menno Lanting is HNW een `revolutie van onderaf`waarbij de kenniswerkers als groep en individu door de toepassing van nieuwe technologie en de komst van sociale media de beste assets zijn om de organisatie met de klant te verbinden.

Bron(nen):
Informatie Professional (juli/augustus 2011)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10