zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Mind Mapping geeft denkpatronen grafisch weerMind mapping is een directe weg om denkpatronen en -concepten weer te geven. Immers, de weergave van het menselijke brein is geen lineaire tekst, maar een grafisch weergegeven denkproces. Visual maps zijn tools om verschillende intellectuele processen weer te geven: het clusteren van de verschillende complexe experimentele stappen. Ze representeren deze stappen, alternatieven, keuzemomenten en paden rondom het verkrijgen en produceren van kennis. Een mind map is een kaart van iemands gedachten, een ruimtelijk netwerk van sleutelwoorden, organische vormen, symbolen en kleuren. Bij mind mapping is plaats voor nevensporen: elk idee heeft de mogelijkheid tot nieuwe aanknopingspunten, waardoor de geheugenkaart vanzelf groeit.

Mind mapping kent verscheidene grote valkuilen: een te hoge mate van gedetailleerdheid, inconsistent gebruik van kleuren, te veel tekst, te grote complexe mappen en het idee dat een mind map elk probleem expliciteert. De werkelijke complexiteit is immers niet altijd zichtbaar.

Bron(nen):
Finance & Control (december 2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10