zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Nederlandse manager zoekt zinvolle werkinvullingUit de 651 reacties van lezers op de 84 stellingen valt voorzichtig een causaal verband waar te nemen tussen deze sterke focus op zingeving en de uitzonderlijke Nederlandse arbeidsproductiviteit. Dat meent althans Peter ten Hoopen, mede-initiator van het onderzoek en in het dagelijks leven auteur en consultant. Internationale leeft de nodige verbazing naar de Nederland koppositie als het gaat om het bruto binnenlands product per gewerkt uur. Vaak wordt de rol van het concensusdenken genoemd als verklaring voor het feit dat Nederlandse werknemers, ondanks het vele vergaderen en de grote investeren in de ontwikkeling van mensen z`n hoge productiviteit heeft.

De psycholoog Abraham Maslov introduceerde in 1943 al vijf basale menselijke behoeften die hij verbeeldde in een piramide, van beneden naar boven afnemend in belang: overleven, veiligheid, sociale inbedding, respect en zelfverwerkelijking. Hij constateerde dat mensen pas aan het volgende niveau toekomen als het `onderste` voldoende is gewaarborgd. Kennelijk zit de gemiddelde Nederlandse werkgever relatief hoog in deze piramide.

Bron(nen):
Het Financieele Dagblad (25-11-2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10