zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

`Financiƫle toetsingskader van pensioenen schiet tekort`



Volgens Beetsma is een belangrijke tekortkoming van het huidige financiĆ«le toetsingskader de fixatie op de nominale dekkingsgraad en is er spanning tussen het nominale kader en de reĆ«le ambitie van fondsen. De Nederlandsche Bank heeft verschillende oplossingen hiervoor: verbetering van de informatievoorziening over de indexatiekwaliteit en de koopkracht van het pensioen in een ongunstig scenario. Een ander scenario is om fondsen pas toe te staan de premies te verlagen op het moment dat er volledige dekking in reĆ«le termen is. Een tweede knelpunt binnen het toetsingskader betreft het gebrek aan evenwicht tussen rendement en risico. Hier adviseert DNB om de continuĆÆteitsanalyse uit te breiden met ongunstige scenario`s en om fondsen noodplannen te laten opstellen .

Volgens Beetsma kunnen verbeteringen worden gerealiseerd door een overstap naar een reƫel toetsingskader en door de systematiek van het waarderen van verplichtingen aan te passen.
Ten slotte moet het financiƫle toetsingskader rekening houden met de effecten op de reƫle economie en de financiƫle markten.

Bron(nen):
Economisch Statistische Berichten (12-11-2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10