zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Nieuwe Werken wordt geblokkeerd door werkgeversDe beloften van Het Nieuwe Werken zijn minder files, een lagere uitstoot van CO2 en een productiviteitswinst van tussen de 10 en 20%. Van de werknemers wil een derde meer werken op afstand, maar ze doen dat niet omdat de werkgever drempels opwerpt. Minder dan de helft van de werkgevers heeft beleid geformuleerd over werken op afstand of thuiswerken, en 12% heeft beleid voor flexibele werktijden. Slechts 29% van werknemers geeft zijn werkgever een zes of hoger voor de hulp en steun die zij bieden voor het werken op afstand. Gemiddeld geven werknemers een 5,2. Werkgevers profiteren echter ook van plaats- en tijdonafhankelijk werken. Het vergroot hun aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt en boeken efficiencywinsten.

Lodewijk de Waal is aangesteld als voorzitter van een taskforce. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de taskforce in het leven geroepen. De Waal zal werkgevers duidelijk maken dat ze nu aan zet zijn.

Bron(nen):
De Telegraaf (23-7-2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10