zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Verlichting Amsterdam kost 33 miljoen per jaar



Geen enkele gemeente stapt grootschalig over op led. Zodra led op het gebied van energie-efficiëntie en qua lichtprestatie de strijd met andere lichtbronnen kan aangaan en de prijzen interessanter worden, wil Amsterdam wel grootschaliger overstappen. Tot die tijd test Amsterdam ook onder meer het statisch en dynamisch dimmen van straatverlichting. Als alle 12.000 brugbogen door ledlampen zouden worden vervangen, scheelt dit een CO2-uitstoot van 55 ton per jaar.

Tilburg heeft al wel besloten over te stappen op led. De gemeente heeft bij Philips 2.400 ledlampen besteld en voor eind 2010 zal een groot deel van de verouderde straatverlichting zijn vervangen. Dat scheelt 22.000 euro per jaar voor Tilburg. Ledverlichting is niet de meest zuinige vorm van verlichting, dat zijn de gele natriumlampen. Daarbij zijn leds relatief duur. Wel zal de prijs van leds naar verwachting iets dalen, en neemt de energieprijs toe de komende jaren. Daardoor wordt de drempel voor aanschaf en verbruik lager.


Bron(nen):
Het Parool (1-6-2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10