zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Recessie creƫert bijzonder zelfbewuste Generatie R



Deze werknemers zijn op de arbeidsmarkt ook meer gegeerd dan collega`s die zijn moeten afvloeien. Dat heeft volgens Joslin Rowe niets te maken met een mogelijk stigma tegen ontslagen werknemers, maar wel met de extra ervaringen die de anderen hebben kunnen opdoen. `Uit het onderzoek van Joslin Rowe bleek dat 70 procent van de werknemers in de Londense financiĆ«le wereld tijdens de recessie opgeklommen is naar hogere verantwoordelijken, terwijl 81% tijdens die recessie meer ervaringen en een bredere waaier vaardigheden heeft opgedaan dan tijdens de hoogconjunctuur ooit het geval was,` aldus de Britse zakenkrant Financial Times. `Nu de recessie zijn greep heeft verminderd, is 73% van de betrokkenen van oordeel dat ze presteren op een niveau dat hoger ligt dan hun huidige officiĆ«le functie en wenst erkenning en beloning voor die prestaties. `Vol met vertrouwen over hun eigen vaardigheden en wat ze te bieden hebben, heeft Generation R hoge verwachtingen over zijn volgende carriĆØrestap,` aldus Tara Ricks, managing director van Joslin Rowe.

`Vele van deze medewerkers willen een overstap maken naar de concurrentie of een officieel hogere functie krijgen binnen het huidige bedrijf.` De onderzoekers voegen er aan toe dat ook de werkgevers zich snel bewust worden van het fenomeen. `Zeven op tien werkgevers geven toe dat de medewerkers die tijdens de recessie in dienst werden gehouden, een grotere bekwaamheid hebben verworven dankzij hun ervaringen van de voorbije achttien maanden,` merkt Joslin Rowe op. `Bovendien geeft 59% toe dat ze een aantal toekomstige zakelijke sterren hebben ontdekt die niet op de voorgrond waren getreden voor de economische recessie de werkgevers verplichtte om kleinere teams samen te stellen met een verhoogde verantwoordelijkheid. Ook geeft 37% toe druk te voelen om het huidig kader dankzij die recente prestaties sneller naar een hoger niveau te promoveren dan in het verleden. Bovendien geeft 53% toe bij aanwervingen in de eerste plaats te zoeken naar medewerkers die tijdens de recessie in dienst konden blijven in plaats van te moeten afvloeien.

Bron(nen):
Express.be / MD Info (19-4-2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10