zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Arbeidsconflict moet tijdig worden onderkendOm tijdig signalen op te vangen moet de leidinggevende zijn oor te luisteren leggen op de werkvloer en kijkt hij of zij op welke afdelingen verzuim het meest voorkomt. Datzelfde geldt voor stressklachten, een burn-out of een depressie, mogelijke voorspellers van een conflict. Hoewel de direct leidinggevende de aangewezen persoon is om te bemiddelen in een conflictsituatie, kan het ook voorkomen dat de leidinggevende zelf partij is in een conflict. In dat geval wordt een onafhankelijke derde ingeschakeld. Een mediator draagt nooit zelf een oplossing aan, maar zorgt voor een vertrouwelijke sfeer waarin de werknemers zelf tot een oplossing kunnen komen. Het nadeel van een externe mediator is dat deze geld kost. Sommige bedrijven kiezen dan ook voor een interne mediator.

Biedt dit geen uitkomst, dan kan gekozen worden voor arbitrage. Er is dan geen sprake meer van onderhandeling, maar de buitenstaander velt een definitief oordeel over de conflictsituatie, dat iedereen moet naleven.

Bron(nen):
Arbo (februari 2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10