zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Breien is populaire hobby



Meer dan 83% van de respondenten heeft meer dan één hobby. Breien blijkt de favoriete hobby te zijn; ruim 10% zegt gek te zijn op breien. Borduren is bij 8,9% favoriet, gevolgd door scrapping met 5,2%, sieraden maken met 4,2% en quilts maken met 3,7%. Verder zijn gamen, taarten bakken, motor rijden, verhalen schrijven en fotograferen populaire vrijetijdsbestedingen. Minder bekende hobby`s zijn borduren met canvas, de Japanse haaktechniek amigurumi en decopatchen.

Zo`n 14% van de respondenten zegt maandelijks tussen de 50 en 100 euro aan een hobby te besteden, ruim 5% geeft er zelfs ruim 150 euro per maand aan uit. Ondanks de populariteit van hobby`s vinden veel vrouwen het jammer dat de vrijetijdsbestedingen vaak zo veel geld moeten kosten. Veel mensen met een hobby hebben immers niet veel geld te besteden. Voor de meeste van deze mensen is een hobby echter heel belangrijk om de dag mee door te komen. Eigenlijk zouden hobbymaterialen met 6% btw belast moeten worden, vinden veel respondenten.

Bron(nen):
De Telegraaf (6-1-2010)
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10