zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Witteboordencriminaliteit blijft bedrijfsleven tergen

Witteboordencriminaliteit blijft hoge schades veroorzaken in het Europese bedrijfsleven. Dit blijkt uit een onderzoek van Euler Hermes Kredietverzekering in Hamburg. De verliezen veroorzaakt door fraude, verduistering en onrechtmatige toe-eigening van bedrijfseigendommen lopen in de miljarden euro's en laten een zichtbare stijging zien in het midden- en kleinbedrijf.

De dreiging van de witteboordencriminaliteit in het bedrijfsleven is dit jaar niet gedaald. In Duitsland zullen er volgens de laatste schattingen van Euler Hermes in 2007 1.1 miljoen gevallen van fraude. verduistering en onrechtmatige toe-eigening van bedrijfseigendommen voorkomen. Dit betekent dat het aantal criminele activiteiten gelijk is gebleven ten opzichte van 2006. Hetzelfde geldt voor het totale verlies dat net als in 2006 tot 4 miljard euro zullen stijgen. Euler Hermes schat dat bij onze belangrijkste handelspartner in 2007 ongeveer 40 procent, 1.6 miljard euro, van het totale bedrag voor rekening van het eigen personeel zal komen.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10