zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Gratis ov als wapen tegen lange files

Tienduizenden forenzen in heel Nederland kunnen voortaan gratis met het openbaar vervoer naar hun werk. Vanaf deze maand beginnen experimenten op negen plaatsen waar het verkeer vaak vast staat. Als die een succes blijken, wil staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) op zo veel mogelijk fileknelpunten gratis OV aanbieden voor woon-werkverkeer.

De proeven worden gehouden in de regio Utrecht, op Schiphol, in Nijmegen, Maastricht, Enschede, Eindhoven, Zwolle, Amersfoort en rond Amsterdam (gemeente Waterland). Zo krijgt personeel van Schiphol in ruil voor hun maandelijkse reiskostenvergoeding een OV- kaart voor hun 'woon-werktraject'. Forenzen die vanuit oostelijke richting naar Amersfoort reizen, kunnen vanaf transferium Barneveld-Noord gratis verder reizen. Het experiment rond Utrecht wijkt af. Daar krijgen cliënten van de zes ziekenhuizen in de regio 'probeerkaartjes' om met het OV naar het ziekenhuis te komen.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10