zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Homovriendelijk werkklimaat steeds verder weg

Vrijdag verscheen het rapport 'Gewoon doen. Acceptatie van homoseksualiteit in Nederland'. Hierin wordt door het Sociaal Cultureel Planbureau voor het eerst een zo compleet mogelijk beeld geschetst van de acceptatie van homoseksuelen in Nederland. Voorzitter van ABVAKABO FNV-commissie homo/lesbisch beleid Vincent Lorijn: "Het persbericht van het SCP spreekt vanbrede acceptatie. Wi signalerenechter dat homoseksualiteit minder wordt geaccepteerd dan voorheen. Een derde van de mannen is er op het werk niet open over en dat is schrikbarend."

Uit het rapport, dat tot stand kwam op verzoek van de ministeries van VWS, SZW en Defensie, komt naar voren dat de acceptatie van homoseksualiteit, homoseksuele mannen en vrouwen en homoseksueel gedrag nog zeker geen gemeengoed is. Veel homomannen en lesbische vrouwen meldden negatieve ervaringen. Op het werk zou dat om slechts tien 10 procent van de homomanen en lesbische vrouwen gaan. Uit diepte-interviews komt echter een veel ongunstiger beeld naar voren. Zo zegt een derde van de mannen en een kwart van de vrouwen dat hun collega's niet op de hoogte zijn van hun homoseksualiteit.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10