zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Immigratie is niet de oplossing voor Europese vergrijzing

Europeanen zullen langer door moeten werken en langere dagen moeten maken, wil de EU economisch blijven groeien en de vergrijzing het hoofd bieden. Dat is de boodschap van de Europese Centrale Bank na onderzoek. De bevolking van de twaalf EU-landen zal naar alle waarschijnlijkheid afnemen na 2020 en vanaf 2050 zal één op de drie inwoners ouder dan 64 zijn. Volgens berekeningen bedraagt de economische groei tussen 2020 en 2050 slechts één procent van het BNP per jaar – minder dan de helft van de gemiddelde groei in de afgelopen 25 jaar. Toch is immigratie niet de oplossing, stellen de onderzoekers.

Alleen al het aantal immigranten dat toegelaten kan worden en de publieke weerstand, zijn redenen om tot deze conclusie te komen. In plaats daarvan kunnen overheden zich beter richten op het reduceren van economisch inactieve personen, aldus het rapport. Met name door de deelname van vrouwen aan het economisch verkeer te bevorderen en vervroegd pensioen te beperken. Factoren die de arbeidsparticipatie aanzienlijk belemmeren.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10