zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Vaders willen flexibel werken, niet minder

Het vaderschap verandert het hele leven van een man, maar niet zijn werkpatronen. Ondanks alle berichten over de 'nieuwe vaders' blijven mannen net zoveel werken nadat hun eerste kind geboren is en wekken ze niet de indruk meer thuis te willen zijn. Wel willen ze graag flexibele werktijden zodat ze hun kind toch kunnen zien opgroeien. Dit blijkt uit onderzoek van sociologe Dr. Esther Dermott van de Universiteit van Bristol.

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat vaders niet minder willen werken dan niet-vaders. Wel hechten werkende mannen veel waarde aan het zelf kunnen bepalen van hun werktijden, zodat ze bijvoorbeeld op tijd naar huis kunnen om naar ouderavonden te gaan. Maar de wens om flexibeler te kunnen werken wordt gedeeld door alle mannen, of ze nu vader zijn of niet. De invloed die het vaderschap heeft op het werkpatroon van mannen is dus overdreven, zegt Dermott: vaders werken niet minder dan andere mannen en hebben daar bovendien geen problemen mee.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10