zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Mannelijke veelverdiener van boven de 50 liegt het meest voor baan

Nu er bijna dagelijks bericht wordt over fraude zijn consumenten alerter dan ooit op elke vorm van oneerlijkheid en onbetrouwbaarheid bij bedrijven waarmee ze zaken doen – vooral als die bedrijven hun geld beheren. Het feit dat een kwart van de sollicitaties die Britse financiële instellingen ontvangen tenminste één grote discrepantie bevatten, zal het consumentenvertrouwen weinig goed doen. Vooral mannen van boven de 50 met een topinkomen (meer dan $140,000 per jaar) blijken te liegen om die topbaan in de wacht te slepen.

Deze onrustbarende gegevens blijken uit onderzoek naar discrepanties in sollicitatiebrieven en CV's van Powerchex, een bedrijf dat sollicitanten screent. Gedurende zes maanden werden 2.487 sollicitaties in de financiële sector gecontroleerd op discrepanties, verfraaiingen en foutieve informatie. Werkverleden, data, diploma's, referenties en strafbladen werden nagetrokken en afgezet tegen wat de kandidaat daadwerkelijk vermeldde tijdens de sollicitatieprocedure. Een kwart van alle sollicitanten in de financiële sector blijkt functiebeschrijvingen te verfraaien, data te veranderen of andere belangrijke feiten te verdraaien.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10