zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Gebrekkige werknemersvaardigheden staan succes in de weg

Wereldwijd blijkt personeels- en trainingenbeleid te falen, waardoor werknemers zelfs niet over de meest essentiële vaardigheden beschikken om hun onderneming de positie van marktleider te bezorgen. Slechts veertien procent van de senior managers in Europa, de Verenigde Staten en Australië vindt dat vaardigheden van hun werknemers tot de beste in hun branche behoren.

Prestaties verbeteren 
Dat concludeert Accenture in haar High Performance Workforce Study onder 250 managers vanuit de hele wereld. Uit het onderzoek blijkt verder dat in één op de vijf ondernemingen de werknemers niet op de hoogte zijn van het strategisch beleid van hun bedrijf en niet weten welke factoren in hun branche essentieel zijn om succesvol te zijn. Ook geven de respondenten aan dat, in hun ogen, essentiële afdelingen – verkoop, klantenservice, financiën en strategische planning – onvoldoende presteren. Slechts een kwart geeft zijn verkoopapparaat een ruime voldoende en minder dan een derde zet de klantenservice, financiën en strategische planning in de top drie van best presterende onderdelen. Het verbeteren van de prestaties van deze belangrijke bedrijfsonderdelen zou in de ogen van de managers dan ook topprioriteit moeten krijgen in een tijdperk waarin de concurrentie steeds heviger en markten steeds doorzichtiger worden.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10