zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Senaat blokkeert wet over werken bij concurrent

De Eerste Kamer heeft gisteren het wetsvoorstel omtrent het nieuwe concurrentiebeding verworpen. Hierdoor is het omstreden wetsvoorstel definitief van de baan en zal het voor werknemers moeilijk blijven om in de aantrekkende arbeidsmarkt flexibel over te stappen naar een nieuwe werkgever. Dit constateert Maarten van Gelderen van Ontslag.nl.

Flexibiliteit
Volgens Van Gelderen, arbeidsrechtadvocaat en woordvoerder van de landelijke Ontslaglijn en Ontslag.nl verdiende het wetsvoorstel weliswaar geen schoonheidsprijs, maar zal de afwijzing van het voorstel negatieve gevolgen hebben voor de flexibiliteit op de arbeidsmarkt. 'De huidige wetgeving zorgt ervoor dat werknemers minder vrijheid hebben met betrekking tot hun arbeidskeuze. De bedoeling van de overheid met het nieuwe wetsvoorstel was nu juist het beschermen van de belangen van de werknemer tegenover de praktijk dat werkgevers vaak standaard een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst willen opnemen,' aldus Van Gelderen. Het zal dus voor een werknemer moeilijk blijven om binnen de periode van het concurrentiebeding van baan te veranderen.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10