zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Babyboomers willen blijven werken

Babyboomers zien het niet zitten na hun pensionering helemaal te stoppen met werken. Ze zien veel meer in een flexibele combinatie tussen werk en vrije tijd. Dit is de nieuwste ontwikkeling in de Verenigde Staten en wellicht binnenkort ook in Europa. Goed nieuws dus, maar ook een signaal voor werkgevers om hier op voorbereid te zijn.

Discrepantie
Driekwart van de babyboomers zijn niet van plan op traditionele wijze met pensioen te gaan. Ze blijven liever werken of willen zelfs een geheel nieuwe carrière beginnen na hun pensionering. De meeste werkgevers zijn hier echter nog helemaal niet mee bezig. Er is dus een duidelijke discrepantie tussen de manier waarop werknemers en werkgevers het pensioen zien. Dit blijkt uit het New Retirement Study van Merrill Lynch.

Een leven lang werken

Zeven van de tien ondervraagden geven aan op een of andere manier te willen blijven werken na hun pensioengerechtigde leeftijd en de helft zegt zelfs geen intentie te hebben ooit volledig met werken te stoppen. Dit blijkt te gelden voor verschillende leeftijdsgroepen. De belangrijkste reden waarom mensen willen blijven werken is omdat ze mentaal en fysiek actief willen blijven. Maar ook zorgen over steeds hoger ziektekostenpremies en andere financiële redenen spelen een rol. In Nederland is dat niet anders, nu onder andere de PvdA plannen heeft om oudereren meer belastingen en premies te laten betalen dan nu het geval is.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10