zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

CEO van buiten presteert eerste twee jaar beter dan insider

CEO's van buiten de organisatie behalen in de eerste twee jaar van hun bestuursperiode gemiddeld bijna vier keer meer rendement voor aandeelhouders dan CEO's uit 'eigen kweek'. Over een langere bestuursperiode doen de insider CEO's het echter veel beter. Maar die tijd is ze vaak niet gegund: het verloop onder ceo's is in tien jaar tijd verdubbeld. Het aantal gedwongen aftredens is zelfs verviervoudigd.

Dit concludeert strategisch management adviesbureau Booz Allen Hamilton in haar jaarlijkse onderzoek onder de 2.500 grootste, beursgenoteerde ondernemingen ter wereld.

Top nog niet bereikt
Het aantal topmanagers dat wereldwijd in 2005 uit hun functie terugtrad, is hoger dan ooit. Maar liefst 383 CEO's, 15,3 procent van het totaal, namen afscheid van hun onderneming. Eenderde van het totale aantal scheidende CEO's werd gedwongen af te treden wegens achterblijvende resultaten. Sinds 1995 is het percentage topmanagers dat om deze reden vertrok, verviervoudigd. De stijging is het gevolg van meer nadruk op prestaties en strengere governance regels.  "De top is overigens nog niet bereikt: topmanagers zullen nog harder worden afgerekend op behaalde resultaten. We hebben hier dus te maken met een nieuwe 'normale' situatie," verwacht Marco Kesteloo, Vice President en managing partner van Booz Allen Hamilton in Amsterdam.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10