zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Mannen zijn betere managers, aldus vrouwen

Mannen zijn over het algemeen betere managers dan vrouwen. Dat zeggen Britse werknemers desgevraagd in een onderzoek van het advocatenkantoor Eversheds. Niet alleen mannelijke personeelsleden zijn die mening toegedaan; ook een kleine meerderheid van de vrouwelijke werknemers heeft liever een man als baas.

De Britse werknemer blijkt echter allesbehalve tevreden over zijn baas. Negen van de tien werknemers heeft wel eens voor een slechte baas moeten werken, aldus het onderzoek dat gehouden werd onder 1.500 werkenden. En het wordt er niet beter op.

Managementjargon
Een kwart van de ondervraagden vinden dat de managementstijl van hun superieuren is teveel is verhard. Het schort vooral aan communicatievaardigheden. Maar liefst 79 procent van de respondenten zou willen dat hun baas duidelijker en directer zou communiceren. Vooral managementjargon schiet de laatste tijd in het verkeerde keelgat. Cliché-uitdrukkingen als 'alle neuzen in dezelfde riching' en 'out of the box denken' kunnen werknemer inmiddels wel dromen. Met die kennis is het niet vreemd dat het respect voor het management lijkt te slinken. Meer dan een derde van de ondervraaagden heeft een negatief beeld van zijn huidige baas.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10