zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

2005 was topjaar voor biotechnologie

Het gaat wereldwijd goed met de biotechnologie industrie. Voor het eerst in het dertig jarig bestaan van de sector bereikte de omzet van biotechnologie ondernemingen met een beursnotering een hoogtepunt van ruim 60 miljard dollar. Dat blijkt uit de studie Beyond Borders: The Global Biotechnology Report 2006 van Ernst & Young dat gisteren werd gepubliceerd.

Bij vrijwel elke succesindicator in het onderzoek over 2005 toonde de biotech industrie een robuuste groei. Ook in Europa en in het bijzonder Nederland gaat het de goede kant op met de biotech.

Verlies
Hoewel de omzet van biotech ondernemingen met een beursnotering wereldwijd groeide met 18 procent naar 63,1 miljard dollar is de sector nog wel verliesgevend. Het verlies nam wel af  met 30 procent tot 4,3 miljard dollar. Wereldwijd haalde de sector 19,7 miljard dollar kapitaal op, het op één na hoogste bedrag sinds 2000. De acceptatie van biotechnologie wordt ook steeds groter. De sector stelde in de Verenigde Staten 32 goedkeuringen voor nieuwe producten veilig.

Achter de feiten aanlopen
In 2005 kwam de sector ook in Europa weer in het goede spoor. 'De afgelopen jaren leek de sector in Europa achter de feiten aan te lopen en kon het groeitempo van bijvoorbeeld de Verenigde Staten niet worden bijgehouden. In 2005 groeide de omzet met 17 procent. Vergeleken met de vijf procent daling in 2004 is dat natuurlijk een prima resultaat,' aldus Pieter Lucas, partner bij Ernst & Young.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10