zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Reorganisaties kunnen veel geld opleveren

Goed uitgevoerde reorganisaties kunnen de bruto inkomsten van bedrijven met maar liefst 283 procent doen toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants onder meer dan 2500 Europese bedrijven naar hun herstructureringsprocessen. Helaas lukt dit maar bij weinig organisaties, omdat ze te laat ingrijpen.

Onrust
Onder druk van de toenemende Europese eenwording, de stijgende prijzen van ruwe materialen, alsmede de snelle(re) economische groei van met name Azië en de VS, worden Europese bedrijven continu gedwongen tot het herstructureren van hun organisatie. Om de hevige concurrentie het hoofd te kunnen bieden, moeten bedrijven steeds maar weer hun productiviteit en efficiency verhogen. Hiervoor moeten zij zorgvuldig de operationele processen evalueren en mogelijke kostenbesparingen identificeren, terwijl ze tegelijkertijd de verkoopcijfers omhoog moeten stuwen. "Dit veroorzaakt natuurlijk grote onrust, maar het creëert ook enorme kansen. Mits goed uitgevoerd, kan een organisatie haar bruto omzet namelijk bijna verviervoudigen," aldus René Seyger, partner bij Roland Berger Nederland.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10