zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Wall Street op weg naar iets lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,2 procent lager. De afgelopen handelsdagen zat Wall Street in de lift, wat tot nieuwe recordstanden heeft geleid.
"De dollar veerde maandagochtend op ten opzichte van andere belangrijke valuta. San Francisco Fed President John Williams zei zaterdag in een interview met Reuters dat voor hem drie renteverhogingen dit jaar zinnig lijken, wat de munt na een kwakkelende week weer wat ondersteunde. Bovendien gaf het positieve banen- en lonenrapport van vrijdag de dollar een steun in de rug", meldde valutaspecialist Monex maandagochtend.
"Williams heeft dit jaar stemrecht gekregen binnen de Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve, dus er wordt met extra aandacht naar zijn visie op de Amerikaanse economie gekeken", aldus Rabobank. 
Op macro-economisch gebied staan er voor de Verenigde Staten op maandag geen data op de agenda.
In de eurozone is het consumentenvertrouwen in december verbeterd, bleek maandag uit cijfers van de Europese Commissie. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 0,0 in november naar 0,5 in december. Dit was ook verwacht. De index voor het economisch sentiment steeg van 114,6 in november naar 116,0 afgelopen maand. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een indexniveau van 114,8.
De detailhandelsverkopen in de eurozone stegen in november ook ten opzichte van een maand eerder. In november lagen de detailhandelsverkopen, gerekend naar volume, 1,5 procent hoger dan in oktober, toen er op maandbasis een daling van 1,1 procent was. Ten opzichte van dezelfde maand in 2016 stegen de verkoopvolumes in november met 2,8 procent.
Olie noteerde maandag behoorlijk in het groen. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent procent tot 61,87 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,4 procent duurder werd op 67,88 dollar. 
De euro/dollar noteerde op 1,1989. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2022 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2041 op de borden. 
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10