zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Gemengde slotkoersen in Europa

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent lager op 386,36 punten, de Duitse DAX zakte 0,4 procent tot 12.998,85 punten en de Franse CAC 40 sloot vlak op 5.374,35 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.348,03 punten.
Marktanalist David Madden zei dat de Britse beurs het beter deed dan overige aandelenmarkten in Europa vanwege het zwakke pond, waardoor de Britse aandelen aantrekkelijker zijn geworden voor internationale beleggers. 
Op macro-economisch vlak werd woensdagochtend bekend dat de Duitse fabrieksorders in oktober op maandbasis zijn gestegen met 0,5 procent. Er was juist een daling voorzien.
Over de Amerikaanse economie werd bekend dat het aantal banen in de niet-agrarische private sector met 190.000 stuks is toegenomen in november. Er was gerekend op een stijging met 175.000 banen. 
Madden vond het banencijfer positief en zei dat dit veelbelovend was voor het 'grotere' arbeidsrapport dat komende vrijdag verschijnt.  
Tevens werd woensdagmiddag bekend dat de arbeidskosten in het derde kwartaal in Amerika iets zijn gedaald, terwijl de productiviteit juist toenam. 
Olie noteerde woensdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 2,4  procent tot 56,23 dollar, terwijl een Brent-future Brent 2,1 procent lager bewoog op 61,53 dollar. 
De euro/dollar noteerde op 1,1787. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1828 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1825 op de borden. 
"De greenback wint terrein omdat beleggers hoopvol zijn over goedkeuring van de belastingplannen door de Amerikaanse overheid", zei Madden. "Volgende week zal de Federal Reserve bij elkaar komen en er wordt algemeen verwacht dat de rentetarieven worden verhoogd, en handelaren willen dan niet short in de dollar zitten". 
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Drie redenen waarom web accessibility nu uw aandacht verdient (3) 
Online shopper slaat 's avonds zijn slag (1) 
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
top10
Weg met de Data Protection Officer!
Stijging Britse werkzoekenden naar baan in de EU
Robotisering voor veel bedrijven nog ver-van-mijn-bed-show
Waarom spraakgestuurde apparaten de customer journey transformeren
Brabantse (tech)bedrijven populair onder bèta-talent
‘Een composable infrastructuur’: lego voor de IT-afdeling
Arbeidsmarkt werkt door in loonafspraken
Zonder enige moeite meer omzet scoren
De lat moet hoger op het gebied van privacy
Nederlander maakt zich zorgen om privacy, maar handelt daar niet naar
meer top 10
vacatures
meer vacatures