zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten. 
De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 386,74 punten en leverde daarmee een deel van stijging van 0,9 procent op maandag weer in.
De Duitse DAX verloor 0,1 procent tot 13,048,54 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.375,53 punten. De Britse FTSE 100 eindide 0,2 procent lager op 7.327,50 punten. 
De techsector stond opnieuw in de belangstelling na de klap die de sector maandag kreeg, nadat de Amerikaanse Senaat in het weekend het belastingplan van de Republikeinen had goedgekeurd. De verkoopgolf bij de technologieaandelen zette zich dinsdag voort in Azië en Europa.
"Bij de rotatie van sectoren die werd ingegeven door de Amerikaanse belastingverlaging werden technologie-aandelen verder  gedumpt, ten gunste van namen die gevoeliger zijn voor groei en waarde waaronder banken, retail en grondstoffen", schreven analisten van Accendo Markets in een rapport.
Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat moeten het nu nog eens worden over één en dezelfde belastingwet, voordat die naar president Donald Trump kan worden gestuurd om in wetgeving te worden omgezet.
Beleggers bleven ook letten op het Brexit-proces, met berichten dat de Britse premier Theresa May naar Brussel terugkeert voor verdere gesprekken met EU-functionarissen. Maandag kwamen May en de president van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker niet tot een akkoord over een aantal Brexit-kwesties.
Men zou dichtbij een akkoord zijn geweest dat een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland zou vermijden, maar de deal zou zijn afgeschoten door een Noord-Ierse partij, die eerder dit jaar een deal sloot over steun aan May in het Britse parlement.
De Britten proberen om een aantal kwesties rond het vertrek uit de Europese Unie uit de weg te ruimen voor een top met EU-leiders op 14 en 15 december.
Op economisch vlak bleken de activiteiten in de dienstensector van de eurozone zijn in november in een hoger tempo toegenomen. De Duitse index liet onverwacht een minder sterke groei zien, terwijl de groei in Frankrijk en Italië verder aantrok. Ook in Spanje en het Verenigd Koninkrijk vlakte de groei af.
De euro/dollar noteerde op 1,1807.  Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1861. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1854 op de borden.
Olie noteerde dinsdag in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 57,80 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,0 procent hoger bewoog op 63,05 dollar. 
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10