zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Damrak blijft stijgen

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is deze week met een kleine winst gesloten, na een drukke week in aanloop naar de cijfers van bedrijven over het derde kwartaal.
Op politiek gebied was het vooral in Europa een behoorlijk hectische week met demissionaire regeringen in Nederland en Duitsland, een crisis binnen de regerende Conservatieve Partij in het Verenigd Koninkrijk en een dreigende afscheiding van Catalonië van Spanje, maar de aandelenmarkten leken zich daar relatief weinig van aan te trekken.
Op het Damrak eindigde de AEX vrijdag een ruim half procent lager op 539,90 punten. Daarmee boekte de hoofdgraadmeter juit een koerswinst van een half procent op weekbasis.
Het was ook de week van het verdere herstel van de dollar ten opzichte van andere belangrijke valuta's.
"De dollar deed vooral goede zaken met het Britse pond. Het pond is op dit moment uit de gratie door verhoogde politieke onzekerheid. De druk op minister-president Theresa May om af te treden, is de afgelopen dagen toegenomen", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag. "Mocht ze aftreden, dan interpreteren beleggers dit als extra onduidelijkheid over het uitgangspunt van het Verenigd Koninkrijk bij de Brexit-onderhandelingen. Het pond zal waarschijnlijk verder dalen zolang de onzekerheid aanwezig is. Het pond/dollar zou kunnen dalen tot onder 1,30 en de euro/pond kan stijgen tot 0,92", aldus de valua-expert.
"De euro/dollar is inmiddels langzaam tot 1,17 gezakt. De sterker dan verwachte Amerikaanse macro-economische cijfers hebben hier een steentje aan bijgedragen", vervolgde Boele. "Daarnaast hebben de notulen van de ECB de euro iets onder druk gezet. De ECB heeft gesproken over de manier waarop het opkoopprogramma beëindigd zal moeten worden. We denken dat de ECB het maandelijkse bedrag van het aankoopprogramma in januari zal verlagen van 60 miljard naar 30 miljard en dat het aankoopprogramma tot september 2018 verlengd wordt", voegde zij toe.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10