zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Wall Street sluit licht hoger

Wall Street is dinsdag licht hoger gesloten, waarbij de Nasdaq Composite tussentijds een recordniveau bereikte en de olieprijs de neerwaartse trend wist te doorbreken.
De Dow Jones Industrial Average sloot dinsdag 0,1 procent hoger, de S&P 500 won 0,2 procent  en de Nasdaq steeg 0,3 procent.
De winsten van dinsdag volgen na een glansloze maandag, toen de stemming onder druk kwam te staan door de lagere olieprijs. De hoop dat de lidstaten van de Organisatie van olie-exporterende landen, Opec, het volgende maand eens worden over een productieplafond leek vervlogen, maar een gerucht over steun van Iraanse kant voor een mogelijke bevriezing van de olieproductie deed de hoop op de implementatie van een productieplafond dinsdag herleven.
Daarnaast betracht de markt voorzichtigheid in aanloop naar de bijeenkomst van centrale banken en economen in Jackson Hole, Wyoming, waar met name naar Federal Reserve voorzitter Janet Yellen gekeken zal worden voor hints over het toekomstig Amerikaans monetair beleid.
"In aanloop naar de bijeenkomt kunnen we een element van voorzichtigheid blijven zien. Beleggers lijken er nog steeds niet van overtuigd dat de centrale bank de rente in 2016 zal verhogen, zelfs na de opmerkingen van Fed-vice-voorzitter Stanley Fischer gedurende het weekeinde", aldus analist Craig Erlam van Oanda. Fischer zei dat de twee doelstellingen van de centrale bank, een inflatie van ongeveer 2 procent en gezonde werkgelegenheid, binnen bereik zijn.
"De enige vraag is of Yellen sterke aanwijzingen zal geven over een renteverhoging dit jaar of duidelijke redenen zal geven ter rechtvaardiging van een renteverhoging volgend jaar", voegde hij eraan toe.
Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid in de industrie in de VS in augustus in een trager tempo is gegroeid. De index kwam in augustus uit op 52,1. Een maand eerder was dit nog 52,9.
De verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten is in juli op maandbasis gestegen. Het aantal verkochte nieuwe woningen steeg met 12,4 procent tot een jaarlijks voor seizoensinvloeden aangepast aantal van 654.000 stuks. Op jaarbasis stegen de nieuwe woningverkopen in Amerika in juli met 31,3 procent.
De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,69 dollar hoger op 48,10 dollar.
De euro noteerde rond het slot van de handel op Wall Street ten opzichte van de dollar op 1,1306, waarbij het Britse pond tegenover de greenback op 1,3200 noteerde.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10