zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Vier vragen voor de juiste besluiten

Door: John Vrakking
 
Een ongeschreven managementregel luidt: "besluiten moeten weloverwogen maar snel genomen worden; in de helft van de gevallen zit je er toch naast". Als dat zo zou zijn, is Russische Roulette met 16,7 procent kans op een fatale fout veiliger… Zelf zou ik daarom wat meer zekerheid willen bij belangrijke besluiten, maar ja: moeten kiezen voelt als een verlies van één van de mogelijke opties. Een gedachtegang die zich richt op louter de juiste of foute keuzes kan daardoor veel druk meebrengen. Keuzestress zorgt er dat je niet meer in beweging komt. Toch "weet" je meer dan je denkt. Lees hieronder hoe je tot de juiste besluiten komt.

Een werkdag zit vol vragen
Het gaat de hele dag maar door: zowel zakelijk als privé buitelen keuzemogelijkheden over elkaar heen. Soms gaat het om eenvoudige zaken, op andere momenten hangt er veel van af. En soms is er geen fundament om je besluiten op te bouwen, dan weer is er zoveel informatie dat je juist daardoor geen keuze kunt maken. Druk zorgt voor bevriezing, waardoor je niet meer in beweging komt. Uit angst voor de verkeerde keuze. Kiezen is lastig, zeker als je het gevoel hebt dat je maar één kans hebt om het goed te doen.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10