zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Koopt KPN PTT Post terug?

Door: Fred Akkerma
 
Een logische stap in de strategie van KPN is dat het bedrijf internetwinkels gaat helpen bij het afhandelen van hun logistieke processen. TNT Post Groep is wellicht een geschikte overnamekandidaat...

3 april 2000 - De grootste internetpartij in Nederland is KPN. Hoewel het bedrijf op dit moment met name met vaste en mobiele telefonie zijn geld verdient, zijn de labels Planet Internet, XS4ALL en Het Net belangrijke toekomstige moneymakers. Ook de joint venture KPNQwest (wereldwijde IP- en dataverbindingen) is een belangrijk speerpunt van het telefoniebedrijf.

Het verlenen van toegang tot internet wordt steeds minder winstgevend en dus zoeken internetproviders naar nieuwe inkomstenbronnen. Zo ook KPN. Het bedrijf sloot contracten af met SBS6 en Endemol en nam een aanbieder van internetspelletjes over. Content dus, het buzzwoord van 2000, dat garant moet staan voor toekomstige inkomsten. Ook wil KPN bedrijven helpen bij het handelen op internet (e-commerce). Bijvoorbeeld door nieuwe betalingsmogelijkheden aan te bieden en websites te hosten.

Een logische vervolgstap is dat KPN internetwinkels gaat helpen bij het afhandelen van hun logistieke processen. Zodra klanten iets bestellen via het net, verzorgt KPN de verzending en afrekening. Daarvoor moet het bedrijf wel op zoek naar een geschikte partij om over te nemen...

TNT Post Groep misschien, de voormalige post-poot van KPN, die in 1998 werd afgesplitst omdat telecom en post te weinig synergie vertoonden. Hoe anders lijkt de wereld er twee jaar later uit te zien. De bedrijven vullen elkaar naadloos aan en kunnen samen een prima internetformule vormen. Maar of de directie van KPN dat aandurft...?

Fred Akkerma
akkerma@wxs.nl

Wilt u reageren op deze column of wilt u de reacties lezen, klik dan hier.

Fred Akkerma is communicatiemanager, managementconsultant en hoofdredacteur van Managersonline.nl.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10