zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Managers onderschatten hun voorbeeldfunctie

Nederlandse managers zijn teveel gericht op meetbare resultaten en verliezen zo de mens achter de medewerker uit het oog. Bovendien zijn ze zich vaak niet bewust van de voorbeeldfunctie die zij vervullen en dat werknemers zich aan hen spiegelen. Gery Groen van Impulsus geeft deze boodschap mee aan minister Van der Hoeven tijdens de presentatie van haar boek 'Het duurzaam effectief sturing geven aan kantoororganisaties'.

Effectief leiderschap vraagt om focus op zowel meetbaar, zichtbaar, als voelbaar resultaat en samenhang tussen wat je doet, zegt en uitstraalt. Gery Groen pleit er voor dat leiders en managers zich veel bewuster worden van hun rol. Daarnaast dienen zij aanspreekbaar en toetsbaar te zijn op de manier waarop zij een organisatie en de werknemers leiden. Op deze manier verdwijnt de vrijblijvendheid, wat partnerschap en inspirerende resultaten tot gevolg heeft. Gery Groen daagt minister Van der Hoeven uit om met het nieuwe kabinet hét effectieve rolmodel te worden waar Nederland trots op kan zijn.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10