zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
doorsturen
 

Nieuwe managementstijl nekt belastingdienst

Het klonk allemaal zo mooi: een platte organisatie met zelfsturende teams. Meer doen met minder mensen. Maar de nieuwe organisatiestructuur en bijbehorende managementstijl zijn bij de Belastingdienst faliekant mislukt. Voor bedrijven en burgers is dat niet eens slecht nieuws, want door de puinhopen komen ambtenaren niet toe aan controles van belastingaangiften.

Daarover berichtte NRC Handelsblad afgelopen zaterdag.

Verdwenen
Binnen de Belastingdienst heerst grote onvrede over een moeizame reorganisatie en falende automatisering. Door de cultuur binnen de dienst komen de problemen nauwelijks naar buiten. Er heerst een sfeer van angst waardoor medewerkers die deze problemen signaleren er alleen anoniem over willen praten. Zo stelt een anonieme ambtenaar in de krant dat in de belastingcomputers duizenden loonaangiften evenals tienduizenden aangiften inkomstenbelasting zijn verdwenen. Verscheidene collega's bevestigen deze waarneming. Daarnaast zullen de meeste aangiften inkomstenbelasting over 2004 niet gecontroleerd kunnen worden. Dit komt, volgens de ambtenaar, omdat de inspecteurs door automatiseringsproblemen de (elektronisch) ingediende aangiften niet op het beeldscherm van hun pc kunnen oproepen.
 
Vertel een vriend over bovenstaande artikel.
 
Naam ontvanger:
E-mailadres ontvanger:
 
Uw naam:
Uw e-mailadres:
 
Bericht/Opmerking:
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10