zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Moe? Slaap lekker. . . vier tips om uitgerust wakker te worden.

Door: Wout Plevier,   31-03-2016,   12:16 uur
 

Slapen is een onderwerp wat u wellicht niet direct koppelt aan Persoonlijke Effectiviteit. Maar... goed slapen en uitgerust wakker worden verhogen direct uw focus, positief humeur, abiliteit om met werkdruk en stress om te gaan en laten u simpelweg beter presteren. De meest mensen slapen te weinig en dat gaat ten koste van uw performance. Tijd om dit te veranderen. Leer in dit artikel hoe slapen werkt en wat u eraan kunt doen.

Hoi! 



Het is weer een prachtige week en ik heb deze week al weer 15 professionals begeleid om dichter bij hun doel te komen. Ik verbeter de persoonlijke effectiviteit van de werkende en ambitieuze professional. Dat doe ik met heel veel plezier en passie. Mijn missie is om voor 2020 - 100.000 mensen bezield en op hun talent aan het werk te krijgen. Helpt u me mee? 

Deel dan gerust deze blog met uw omgeving. Enjoy en... slaap lekker. 

Dit is alweer de laatste blog van Maart 2016 met het thema "Zorg goed voor jezelf". Is het u gelukt om de juiste balans en routine te vinden? Doe vooral veel dingen waar u veel energie, plezier en bezieling aan beleeft. Uw performance gaat dan vaak ook automatisch omhoog. Onder het mom, keihard werken, keihard ontspannen, hierbij nog zo'n belangrijk fenomeen... Slaap lekker.

Slaap lekker!
De dagen worden langer en de klok gaat weer op zomertijd. Heerlijk, die lange zomeravonden, vooral als de temperatuur ook nog omhoog gaat. De drang om vroeg onder de wol te kruipen verdwijnt als sneeuw voor de zon. U gaat als vanzelf uw eigen dagen ook langer maken, later eten en meer ’s avonds ondernemen.

Goedgemutst
Ik wil de pret natuurlijk niet bederven. Maar als er iets belangrijk is voor een effectieve dag dan is het wel een goede nachtrust. Een goed uitgeslapen persoon is scherp, alert, energiek en goedgemutst.  Allemaal ingrediënten die u nodig hebt bij het verwezenlijken van uw doelen, maar ook bij het goed kunnen ontspannen en het genieten van uw dag.

Wat is het nut?
We slapen sinds 5 jaar gemiddeld 11% minder per nacht. Dit wordt veroorzaakt door stress, de komst van alle smartphones/ tablets en pc's en de hoeveelheid informatie die op ons afkomt en die we niet goed kunnen verwerken. Vitaal wakker worden heeft een directe relatie met de mate waarin u persoonlijk effectief bent. U presteert beter, bent meer gefocust, hebt een beter humeur, kan meer stress aan en levert simpelweg een betere performance.

Het is dus cruciaal om per nacht 5 momenten van diepe slaap te ervaren. Vooral de eerste is heel belangrijk. Hierbij ordent en herschikt uw brein namelijk de informatie die niet op de goede plaats staat. Als dat is gebeurt, dan slaapt u nog fijner.

Bent u regelmatig moe en bent u benieuwd hoe slapen precies werkt en wat de effecten van goed slapen zijn op uw persoonlijke effectiviteit? Ga dan naar de video en ontvang direct de vier elementaire tips om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. 

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10